שתף קטע נבחר

מגלה את כל הסודות: 5 קטנות על המכ"ם

מערכת היירוט הישראלית, כיפת ברזל, מבוססת על הטכנולוגיה הזו שמסייעת לא רק במלחמות אלא גם חושפת אוצרות טבע וממצאים אריכאולוגיים - נעמה בן דוד, בוגרת "מהנדסות העתיד 2", עם חמישה דברים שלא ידעתם על מכ"מים

בשיתוף תעשייה אווירית

 

 

מכ"ם פירושו מגלה כיוון ומרחק, או באנגלית - RADAR Radio Detection And Ranging. זוהי מערכת אלקטרונית לגילוי מיקום של עצמים, כמו מטוסים או ספינות, ולמיפוי והשגת מידע על שטח או נפח.

 

רוצים עוד? היכנסו למתחם מהנדסות העתיד

 

המצאת המכ"ם מיוחסת לבריטים, אך הפטנט הראשון על המכ"ם נרשם בגרמניה ב-1904. מערכת המכ"ם הראשונה הונחה על סיפון אוניית מסחר, ונועדה למנוע התנגשות ספינות. בזמן מלחמת העולם השנייה סייעו מערכות מכ"ם מגלה מטוסים לבריטניה להתמודד עם התקפות חיל-האוויר הגרמני במלחמת העולם השנייה והיוו את מערכת ההגנה האווירית הראשונה. 

 

השימוש הראשון בכלי נשק מבוסס מכ"ם היה בטיל שיוט אמריקני בשם עטלף במאי 1945, סוף מלחמת העולה השנייה. בחודש זה הצליח העטלף להטביע צוללת יפנית ממרחק של כ-32 ק"מ. 

 

השימוש במכ"מים אינו מסתכם רק בסיוע לכלי לחימה, הוא מסייע בחקר החלל, חשיפת אוצרות טבע וממצאים ארכיאולוגיים הקבורים באדמה, גילוי אוניות ומטוסים להתרעת התנגשות, מעקב אחר ציפורים, תחזיות מזג אוויר ואיתור המיקום של סופות ברקים וכמובן מערכות נהיגה אוטונומיות בהן מכ"מים קטנים מודדים מרחקים ומהירויות של המכונית ביחס לסביבתה ומאפשרים למכונה לנהוג באוטו ללא התערבות אדם גם ביום וגם בלילה.

 

כיפת ברזל, מערכת היירוט המפורסמת של צה"ל מבוססת כולה על טכנולוגיית המכ"ם ופותחה כאן בישראל, בתעשייה האווירית.

בשיתוף תעשייה אווירית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התעשייה האווירית
מכ"ם האולטרא של תעשייה אווירית
צילום: התעשייה האווירית
מומלצים