
עוגת וניל עם פירורים בטעם קינמון (צילום: מיכל שמיר)
העוגה הזו היא ללא ספק הטובה ביותר שהכנתי בזמן האחרון – נעימה ועננית ורכה. בארצות הברית קוראים לעוגה שכזו Coffee Cake (עוגת קפה), לא כי היא מכילה קפה, אלא מפני שהיא פשוט מושלמת לצד שתייה חמה.
במקרה הזה, צודקים האמריקאים – היא באמת מדהימה לצד קפה או תה, ונהדרת כביס ראשון על הבוקר. ההכנה מצריכה אמנם מיקסר, אבל תסמכו עלי שהיא שווה כל רגע של הקצפה.
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף
- 150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1/3 כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 2/3 כף (6 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 1/4 כפית קינמון
לשטרויזל
- 2 כפות (30 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים את התבניות בחמאה רכה, מפזרים בתוכן מעט קמח ומנערים, כדי שיכסה בשכבה דקה את התחתית והדפנות.
- השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה, ובעזרת מזלג מועכים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מערבבים בקערה נוספת את השמנת החמוצה, החלב ואבקת הסודה לשתייה.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, הביצים והסוכר ומקציפים כ-5 דקות עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני שמצויד במערבל הרגיל).
- מוסיפים, בהדרגה ולחלופין, את תערובת הקמח ותערובת השמנת החמוצה והחלב (מתחילים ומסיימים בקמח). משתדלים לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע במקם העוגה.
- יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות.
- מערבבים בקערית את הקינמון והסוכר החום ומפזרים על הבלילה שבתבניות. מכסים ביתרת הבלילה ומפזרים את השטרויזל.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים – 35-30 דקות בתבנית אינגליש קייק ו-45-40 דקות בתבנית קוגלהוף. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים אותה.
- עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"