מטמון של קינמון: עוגת וניל אוורירית שמסתירה במרכזה שכבה מתובלת

עוגה רכה עם ציפוי של פירורים בטעם קינמון והפתעה כיפית באמצע כל ביס. מושלמת לצד קפה או תה או לפתיחה טעימה של היום

מיכל שמיר

|

08.03.18 | 20:29

עוגת וניל עם פירורים בטעם קינמון (צילום: מיכל שמיר)
עוגת וניל עם פירורים בטעם קינמון (צילום: מיכל שמיר)
העוגה הזו היא ללא ספק הטובה ביותר שהכנתי בזמן האחרון – נעימה ועננית ורכה. בארצות הברית קוראים לעוגה שכזו Coffee Cake (עוגת קפה), לא כי היא מכילה קפה, אלא מפני שהיא פשוט מושלמת לצד שתייה חמה.

 

במקרה הזה, צודקים האמריקאים – היא באמת מדהימה לצד קפה או תה, ונהדרת כביס ראשון על הבוקר. ההכנה מצריכה אמנם מיקסר, אבל תסמכו עלי שהיא שווה כל רגע של הקצפה.

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף

 

  • 150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 1/3 כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 2/3 כף (6 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/4 כפית קינמון

 

לשטרויזל

  • 2 כפות (30 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/4 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבניות בחמאה רכה, מפזרים בתוכן מעט קמח ומנערים, כדי שיכסה בשכבה דקה את התחתית והדפנות.
  3. השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה, ובעזרת מזלג מועכים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מערבבים בקערה נוספת את השמנת החמוצה, החלב ואבקת הסודה לשתייה.
  6. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הביצים והסוכר ומקציפים כ-5 דקות עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני שמצויד במערבל הרגיל).
  7. מוסיפים, בהדרגה ולחלופין, את תערובת הקמח ותערובת השמנת החמוצה והחלב (מתחילים ומסיימים בקמח). משתדלים לערבל כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע במקם העוגה.
  8. יוצקים מחצית מהבלילה לתבניות.
  9. מערבבים בקערית את הקינמון והסוכר החום ומפזרים על הבלילה שבתבניות. מכסים ביתרת הבלילה ומפזרים את השטרויזל.
  10. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים – 35-30 דקות בתבנית אינגליש קייק ו-45-40 דקות בתבנית קוגלהוף. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים אותה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג