שווה את ההשקעה: פאי פקאן קלאסי

קלאסיקה אמריקאית אמיתית, מפוצצת באגוזים ובסירופ זהוב. ההכנה מורכבת, אבל אם תעקבו אחרי ההוראות תקבלו עוגה מופלאה, שכולם ישמחו לאכול

הכנת פאי פקאן - לחצו PLAY לצפייה בסרטון

 

 

המרכיבים

(תבנית פאי או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

 

לבסיס
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 6 כפות מים קרים
  • 1 כף מיץ לימון
  • משקולות אפייה (ייעודיות או קטניות יבשות)

 

למלית

  • 120 גרם חמאה
  • 1 כוס + 2 כפות (240 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 200 גרם אגוזי פקאן חצויים, קלויים

 

 

ההכנה

1. הבסיס: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם להב הסכין את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומעבדים לבצק. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה.

2. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר של כ־35 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס"מ (אפשר לרדד גם בין שני ניירות אפייה). מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. נפטרים מעודפי בצק. דוקרים את תחתית הבצק במזלג ומאחסנים במקפיא כחצי שעה.

3. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ומניחים עליו משקולות אפייה. אופים כ־15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם משקולות האפייה ואופים 12 דקות נוספות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לצינון. מעלים את חום התנור ל־180 מעלות.

5. המלית: שמים בסיר את החמאה והסוכר ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה, עד ששניהם נמסים ונוצר רוטב שחום ומבעבע. מסירים מהכיריים, מוסיפים את המייפל וטורפים היטב, עד שהוא נטמע לגמרי. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את הווניל, המלח ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מסננים לקרם חלק.

6. מניחים את חצאי הפקאן על בסיס הבצק. יוצקים את המלית בזהירות כך שתמלא את הקלתית כמעט לגמרי.

7. אופים כ־35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה. מצננים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא זמן קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני מורכב
  • איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד