סנדרה שדה על המעבר לשידור ב-HD: "אכזרי בצורה בלתי רגילה"

מאז הפיצול, שידורי ערוץ 2 עברו לשיטת שידור שמתנקמת בנקבוביות ומבליטה כל פגם וקמט. איך מתמודדדים טאלנטים כמו מירב מילר, מיכל צפיר ואברי גלעד עם החשיפה?

מאז הפיצול ויישום ה־HD, חל גידול ניכר של כ־20 אחוז בכמות הפונים", מדווחים במרכזי רונית רפאל. סנדרה שדה, מיכל צפיר, אברי גלעד ומרב מילר (צילום: יובל חן, אביגיל עוזי, שאול גולן, ניר פקין)
מאז הפיצול ויישום ה־HD, חל גידול ניכר של כ־20 אחוז בכמות הפונים", מדווחים במרכזי רונית רפאל. סנדרה שדה, מיכל צפיר, אברי גלעד ומרב מילר (צילום: יובל חן, אביגיל עוזי, שאול גולן, ניר פקין)

פיצול ערוצי הטלוויזיה הדרמטי והמעבר לשידור HD הביא איתו דרמה גדולה יותר מלזכור איזה ערוץ עבר לאיזה מספר בשלט. מסתבר ששיטת השידור HD היא שיטה שמתפשרת פחות או יותר כמו מאמנת רוסייה – כלומר לא מתפשרת בכלל. על כלום. נהפוך הוא: היא מבליטה כל פיפס של חוסר שלמות בפנים.

 

הטאלנטים, שלהיראות טוב זה מטה לחמם, לא בוחלים בכל פתרון כדי להתמודד עם התופעה. כן, גם אלו שנשבעו לא להתקרב למזרקים או לכל שיטה מלאכותית אחרת, מוצאים את עצמם יורדים מהעץ שעליו טיפסו ופונים לעזרת הטכנולוגיה.

 

עד כדי כך הפכה התופעה לנגע שאפילו במרכזי רונית רפאל ייסדו טיפול ספציפי שנקרא "טיפול HD". מדובר בטיפול בזק הכולל התזת זרם סילוני של חמצן, מסכת עיסוי משקם לעור ומסכת לחות עם אפקט מתיחה ומילוי למראה עור קורן, זוהר ומורם יותר, שעליו תשלמו כ־500 שקלים. "מאז הפיצול ויישום ה־HD, חל גידול ניכר של כ־20 אחוז בכמות הפונים", מסבירים לנו במרכזי רונית רפאל. והם לא מגזימים בכלל.

 

"הגרביטציה זה לא משהו שבשליטתי". מיכל צפיר (צילום: אביגיל עוזי)
    "הגרביטציה זה לא משהו שבשליטתי". מיכל צפיר(צילום: אביגיל עוזי)
     

     

    HD ולישון

    "אני מכורה לסלפי ולצילומים שלי ברשת", משתפת אותנו מיכל צפיר, "אמנם איפור בשבילי זה עונש, אבל ב־HD אתה חייב להתאפר כי רואים ביתר שאת הכל, כולל הנקבוביות. לשמחתי יש לי עור טוב".

     

    איך את מתמודדת עם ההבלטה הזו של החסרונות?

    "אני מרגישה שאני משדרגת את עצמי אחרי כל אימון ריצה או אימון ספורטיבי. מעניין אותי התוכן. אני מתייחסת לבריאות שלי מאוד ברצינות, והעור הוא בסך הכל השתקפות של הבחירות היומיומיות והנפש שלנו. מה לעשות, הגרביטציה זה לא משהו שבשליטתי".

     

    מה עם הזרקות למיניהן?

    "יצא לי לעשות בעבר. לפני שנה וחצי היה שלב שהייתי במשקל נמוך ועייפה והרגשתי צורך במידה מסוימת של חיוניות. מבחינתי זה לא פתרון קבע, ובסך הכל טוב לי עם איך שאני נראית. מה שכן, אני קנאית לשינה שלי, כי היא הכי משפיעה על המראה, וב־HD זה בולט במיוחד".

     

    אכזריות בלתי נתפסת

    "ה־HD אכזרי בצורה בלתי רגילה", מסכימה איתה השחקנית סנדרה שדה, שלא מתביישת להודות ולדבר בפתיחות על הניתוחים הפלסטיים והטיפולים האסתטיים שעברה. להפך, היא רואה בזה צורך טבעי ממש כמו מקלחת: "גם בלי HD הטלוויזיה היא מדיום ללא רחמים. אני בת 68, ואני רואה אנשים ונשים שיש להם מה לומר ולתרום, אבל קשה לראות אותם בטלוויזיה. קשה להתגבר על רושם המעטפת שלנו, כי קמטים הם קמטים והם מועצמים בעיקר אצל השחקנים המעולים. אין מה לעשות, את הידלדלות הצוואר והשרירים אי אפשר להסתיר. הטבע האנושי הוא לראות ורק אחרי זה להקשיב למה שיש לך לומר. כולם מודעים לזה".

     

     "אנשים ברחוב אומרים לי: 'את הרבה יותר יפה מבטלוויזיה'". סנדרה שדה (צילום: יובל חן)
      "אנשים ברחוב אומרים לי: 'את הרבה יותר יפה מבטלוויזיה'". סנדרה שדה(צילום: יובל חן)
       

       

      אז מה הפתרון שלך?

      "עשיתי ניתוחים פלסטיים: מתיחת פנים בגיל 45 ובגיל 63 מתיחה נוספת. אני חושבת שלהתאשפז מבחירה כדי לשפר את המראה זה תמיד חיובי. בגיל 45 עשיתי את זה מתוך תשוקה לא מוסברת, ובגיל 63, כשקיבלתי הזדמנות לשחק בטלוויזיה ב'סברי מרנן', ורציתי להוכיח את עצמי במדיום הזה. היום אנשים ברחוב אומרים לי: 'את הרבה יותר יפה מבטלוויזיה'".

       

      איזה סוג של טיפולים את עוברת כיום?

      "אינספור סוגים: טיפול בקולגן עם מכשירי לייזר מתוחכמים, גלי רדיו, חוטים, כשהמטרה היא תמיד להצעיר, וזה עושה נסים. זה מדע שלם של הפתעות. מה גם שהיום אני ישר מזהה בטלוויזיה מי עבר איזה טיפול".

       

      בדרך כלל סלבס לא ששים לדבר על זה.

      "כן, אני יודעת, אבל אני בחרתי לדבר על זה. לפעמים, כשיש לי מצב רוח קרבי, אני אומרת שלא עברתי אף ניתוח. אבל בעיקרון אני לא מסתירה, בין היתר כדי לעודד נשים שזו לא בושה, זו מתנה".

       

      "פרופ' יורם יובל ערך מחקר על אושר וגילה שטיפולים משדרגים גורמים לאושר רב יותר מאשר זכייה בלוטו. אז למה לא להיות גאה בזה?"
      מה יתר הקולגות שלך חשים כלפי אימת ה־HD?

      "כל מי שעובד בתחום המשחק מתעניין בזה. חברתי, המחזאית עדנה מזי"א למשל, מאוד לא אוהבת את הניתוחים הפלסטיים ובזה אין לנו דעה משותפת. היא רוצה שיראו את היופי של הגיל. יש כאלה שמפחדות או שהכסף מרתיע אותן. מבחינתי זה כמו לוותר על שלוש נסיעות לחו"ל.

       

      "כשהתראיינתי לתוכנית עם פרופ' יורם יובל הוא אמר שאני אמיצה שאני מדברת על זה. הוא ערך מחקר על אושר וגילה שמי שמעז לעשות טיפולים משדרגים זוכה ליותר אושר מאדם שמקבל סכום כסף לא מוגבל. כלומר, שדרוג מראה בפירוש גורם לאושר רב יותר מאשר זכייה בלוטו. אז למה לא להיות גאה בזה? היום אנשים מעריכים כנות. כולם יודעים בן כמה אתה בפייסבוק ואתה צריך להתגאות בזה ולא להתבייש בזה".

       

      רואים הכל

      מסתבר שלא רק נשים, אלא גם טאלנטים גברים, מודעים לבעיה ומנסים למצוא פתרונות. אחד מהם הוא אברי גלעד: "זה ברור שכל עניין ה־HD הוא פחות נעים, אבל יש לזה יתרונות", אומר לנו גלעד, "למשל בגדים שפעם היו מרצדים והיום בשידור ב־HD כבר לא מרצדים יותר. בדיוק היום החזרתי ערימה של חולצות פסולות לשעבר".

       

       

      "ככל שאדם מתבגר, ה־HD מבליט את הקמטים ואת כל הפגמים". אברי גלעד (צילום: שאול גולן)
        "ככל שאדם מתבגר, ה־HD מבליט את הקמטים ואת כל הפגמים". אברי גלעד(צילום: שאול גולן)

         

        אבל מעבר לאאוטפיט, ה־HD די מטיל אימה על רוב אנשי הטלוויזיה, לא?

        "ככל שאדם מתבגר, ה־HD מבליט את הקמטים ואת כל הפגמים, אז משקיעים בקרמים ובונים על זה שבבוקר זה לא בולט, כי הרי בין כה וכה רואים ושומעים אותנו על מיוט בקופת חולים. אז אני אמנם עושה טיפולים קוסמטיים, אבל אין ספק שגברים נמצאים במקום יותר נוח מהבחינה הזאת מאשר נשים".

         

        יכול להיות שאצלכם הפגמים אפילו נחשבים לסקסיים?

        "אף אחת עוד לא לא אמרה לי: 'אני מתה על קמטיך, בוא לקפה'".

         

        איך הקולגות מסביבך מתמודדים?

        "כל אחד עושה את מה שהוא עושה בחדרי חדרים".

         

        השלכות לעתיד יהיו לדעתך?

        "אני מאמין שבעתיד תהיה מאפרת אלקטרונית ולא יהיה צריך בפועל לאפר את המגיש, אלא המערכת תעשה זאת ישירות על המסך. שלשום למשל קרתה לי תקלה: קמתי מאוחר וכל הלחי שלי הייתה עם סימנים של כרית, ובגיל 55 לוקח כמה שעות עד שהסימנים חולפים, אז הופעתי בתוכנית הבוקר עם סימני שינה".

         

        "כולנו סובלים מזה". מירב מילר (צילום: ניר פקין)
          "כולנו סובלים מזה". מירב מילר(צילום: ניר פקין)

           

          עורכת החדשות והמגישה מירב מילר למודת ניסיון בנושא מאחר שעבדה שנים בערוץ הראשון, שבו השידור היה ונשאר ב־HD: "רואים הכל", היא מספרת לנו, "אם קמת מחוצ'קנת, באיפור רגיל את יכולה לכסות בשכבות, אבל ב־HD, כשהאיפור מוגזם ועתיר שכבות, זה נראה קטסטרופה. כולנו סובלים מזה, כל המגישים, שחקנים, כל מי שנראה על המסך".

           

          את עושה טיפולי תחזוק מיוחדים?

          "אני עושה טיפולי פנים ומקפידה על שגרת טיפוח, כי כל יום אני מתאפרת לשידור והפנים מתייבשות".

           

          הכתבה המלאה בגיליון Gostyle, עכשיו בדוכנים

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד