פינוק חמים לימים גשומים: עוגת סולת ותפוזים עם פיסטוקים

עוגה מושלמת לימי החורף, שתפיץ ריח משגע של הדרים בכל הבית. רכה ונימוחה ובמעט מאוד עבודה (אפילו לא צריך להפריד ביצים!)

צפו: איך יוצקים נכון את הסירופ על העוגה
עוגת סולת ותפוזים עם פיסטוקים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת סולת ותפוזים עם פיסטוקים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 25x15 ס"מ או 20x20 ס"מ)

 

  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (135 גרם) סולת
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

לסירופ התפוזים

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות סוכר

 

  • להגשה: פיסטוק קצוץ

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון (או פשוט בקערה גדולה) את הביצים, החמאה, מיץ התפוזים, קליפת התפוז והסוכר ומעבדים לבלילה בהירה.

3. מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים עד שנוצרת עיסה אחידה, ולא יותר. מניחים ל־15 דקות בטמפרטורת החדר.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים את המיץ והסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס והמיץ מצטמצם מעט. מצננים לטמפרטורת החדר.

6. כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור דוקרים אותה קלות בקיסם ויוצקים עליה את הסירופ הקר. מצננים.

6. ההגשה: מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.

 

זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג