המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 1/4 כוס (25 גרם) אבקת קקאו
- 1/3 כוס +1 כף (50 גרם) אבקת סוכר
- 1 כוס קורנפלקס טחון דק
- 1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים דק
- 100 גרם חמאה, מומסת
למוס
- 400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/4 כוס (25 גרם)אבקת קקאו
- 1/2 כוס קפה נמס, צונן (מ־1/2 כוס מים ו־1/2 כפית קפה)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/3 כוס +1 כף (50 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
לעיטור
- 2 תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- אבקת קקאו
ההכנה
1. הבסיס: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
2. המוס: שמים בכלי מתאים את השוקולד, הקקאו, הקפה והמיץ ומחממים בהדרגה במיקרוגל (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים קלות.
3. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
4. מוסיפים בהדרגה את הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת קרם אחיד.
5. יוצקים את הקרם על הבסיס ומיישרים. עוטפים את התבנית ומאחסנים במקרר
6 שעות לפחות.
6. העיטור: קולפים את התפוזים וחותכים
את הקליפה למקלונים דקיקים.
7. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קליפות התפוז ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, מערבבים מדי פעם. מצננים בסיר.
8. ההגשה: מוציאים את קליפות התפוז ומניחים על נייר סופג, לספיגת נוזלים. בוזקים על העוגה אבקת קקאו, מסדרים עליה את קליפות התפוזים ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה, ללא זמן קירור
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד ארבעה ימים במקרר, או עד חודש במקפיא. את קליפות ההדרים אפשר לשמור בנפרד, עד שבועיים במקרר