קל וטעים: כך תכינו לבּנה נהדרת תוצרת בית

זה נראה קשה ומסובך, אבל האמת היא שמאוד פשוט להכין בבית לבנה חמצמצה ומרעננת. כל מה שצריך זה שלושה מרכיבים וקצת אומץ. בואו לראות

כך תכינו ממרח לבנה
צילום: בועז לביא
לבּנה ביתית (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
לבּנה ביתית (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

רבים מכינים לבנה בבית בעזרת חיתול בד "טטרה", שיש לשטוף ידנית בתום השימוש, אבל אני ממליצה על פטנט מצוין אחר: נייר רשת לשימוש חד־פעמי. גיליתי אותו בזכות ידידתי שולמית אליצור־אקשטיין, ומאז אני מודה לה. מוצאים את נייר הרשת, שנמכר בגלילים, בחנויות קטנות לכלי בית ופרפומריות. הגלילים הגדולים עולים כ־35 שקל, ויספיקו לכם לשימושים רבים.

 

 

המרכיבים

(כ־900 גרם)

 

  • 1/2 1 ק"ג יוגורט טבעי, 4% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה, 9% שומן
  • 1/2 כפית מלח 

 

ההכנה

1. מניחים מסננת על קערה, כך שבסיס המסננת לא ייגע בתחתית הקערה. מרפדים את המסננת בנייר רשת (או בבד טטרה נקי) ומניחים בה את היוגורט, השמנת והמלח. מערבבים בעדינות לתערובת אחידה. סוגרים את הנייר (או הבד), מכסים את המסננת בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 6-5 שעות (אם רוצים לבנה סמיכה יותר, ממתינים עד 3 שעות נוספות).

2. מעבירים את הלבנה לקופסה מתאימה ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע וחצי, במקרר.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד