מי רוצה לעבור מתיחת פנים ללא ניתוח בזמן הפסקת הצהריים?

40 ומשהו משהו: איך לתחזק עור פנים מדהים? יצאנו לבדוק מה האפשרויות הכי חדשניות ומעניינות היום לטיפולים ללא ניתוח בסימני הגיל

רדיאס,  חומר מילוי חדש יחסית בארץ שפותח על ידי תאגיד תרופות גרמני. חומר טבעי המבוסס על כדוריות סידן בעל צמיגות ואלסטיות כפולה משל החומצה ההיאלורונית (צילום: Shutterstock)
רדיאס, חומר מילוי חדש יחסית בארץ שפותח על ידי תאגיד תרופות גרמני. חומר טבעי המבוסס על כדוריות סידן בעל צמיגות ואלסטיות כפולה משל החומצה ההיאלורונית (צילום: Shutterstock)

רוב בנות ה־40, ואני ביניהן, ודאי מבינות את הפליאה שבדבר. הרי למדנו רוב חיינו שבהוליווד לנשים רבות נגמרת הקריירה בגיל 20 ומשהו (אלא אם קוראים לך מריל סטריפ), הן הופכות להיות לא רלוונטיות ומושלכות לצד הדרך על ידי תעשייה הסוגדת לנעורים. למדנו גם שבתחומים מקצועיים רבים מגיעים בני הדור החדש, בני ה־20 וה־30, ודוחפים אותנו החוצה אל מחוזות השיממון. אה, ובתחום הרומנטי, כמובן, סיפרו לנו איך הגברים אוהבים להחליף את האישה הנוכחית במודל חדש וצעיר.

 

אז אמרו. בפועל, דמי מור הייתה זו שהחליפה את ברוס וויליס באשטון קוצ'ר בן ה־25 דאז והשתתפה ב"מלאכיות של צ'רלי" על תקן הנמסיס הלוהטת, וכל זה כשהיא בת 45. עבורי, באופן אישי, זו הייתה נקודת תפנית בהבנה של הדברים. הבנתי שזה ממש לא נגמר שם ושאנחנו למעשה ניצבות בפני מציאות חדשה.

 

אחד הדברים שעוזרים לנו בשנים האחרונות להיראות טוב (לגילנו, ובכלל), וכתוצר של זה גם להרגיש ממש טוב עם עצמנו, הן הטכנולוגיות הקוסמטיות המתקדמות שמתפתחות בכל שנה בקצב מסחרר ונותנות פתרונות שאינם ניתוחיים לסימני הגיל. כל מי שרוצה ללכת על הטיעון שזה לא פמיניסטי, ושאנחנו צריכות ללמוד לקבל את עצמנו כפי שאנחנו וכיוב', אחלה ובהצלחה עם זה, אבל אני מאמינה בללכת על מה שעושה לך טוב ומעצים את הביטחון העצמי.

 

>> מה שיותר עמוק יותר נקי: דיטוקס לעור כבר עשית? 

 

בכל זאת, הנתונים מלחיצים וביולוגית הם לא הכי לטובתנו. הרי מגיל 25 אנחנו מתחילות לאבד את חברנו הטוב, הקולגן, בקצב של אחוז בכל שנה שעוברת לאורך שנות ה־30, ואז קצב ההידרדרות ממש עולה ברגע שאנחנו מגיעות לגיל 40. גם כל הימים שבהם יצאנו ממפתן ביתנו ללא מקדם הגנה חוזרים עכשיו להתנקם בנו באמצעות כתמי עור על הפנים ובאזור החזה, והעובדה שהעזנו לחייך, לצחוק או להביע תחושה כלשהי עולה לנו בקמטים ובקמטוטי הבעה. אבל, כמו שאמרנו, לרופאים הפתרונים, והם קיימים.

 

אופן השימוש וההזרקה של החומרים התפתח לכדי אומנות המאפשרת ממש את פיסול הפנים והחזרת נפחים שאבדו עם השנים  (צילום: Shutterstock)
    אופן השימוש וההזרקה של החומרים התפתח לכדי אומנות המאפשרת ממש את פיסול הפנים והחזרת נפחים שאבדו עם השנים (צילום: Shutterstock)

     

    מה שהרס הטבע

    את הבוטולינום טוקסין וזריקות המילוי כולן כבר מכירות מגיל עשר (טוב נו, 20). כמובן שגם שם אופן השימוש וההזרקה של החומרים התפתח לכדי אומנות המאפשרת ממש את פיסול הפנים והחזרת נפחים שאבדו עם השנים (מי לא מתגעגעת ל־baby fat של שנות ה־20 שלה?) ועוזרת לדחות את הניתוחים שהיו מנת חלקם של הדורות שלפנינו. אז מה האופציות הכי חדשניות ומעניינות שעומדות כיום לפנינו? אז ככה:

     

    1. החזרת נפחים

    איבוד האלסטיות בפנים הוא דבר שקורה לנו החל משנות ה־20 המוקדמות, לצד איבוד נפח השומן. התוצר המבאס של זה הוא ירידה באיכות העור, שמלווה בתחושה של נפילה של העור. כל אלה מראים את סימניהם באופן אגרסיבי יותר החל בגיל 40 (כמובן שיש מי שזה מתחיל אצלן מוקדם או מאוחר יותר). זריקות המילוי המוכרות לרובנו כחומצה היאלורונית, שבהן השתמשו למילוי קמטים בעיקר, משמשות בשנים האחרונות לשחזור נפח, הרמה, הדגשה או שיפור תווי פנים, טשטוש שקעים וצללים.

     

    "עם האבולוציה באופן השימוש נובע הצורך למגוון רחב יותר של חומרים, לבחירה מדויקת של החומר והתאמתו לאזור הספציפי בפנים", אומרת ד"ר מימי ארנרייך, מומחית בכירורגיה ומדריכה בינלאומית בתחום הרפואה האסתטית. ארנרייך מספרת לנו על רדיאס, חומר מילוי חדש יחסית בארץ שפותח על ידי תאגיד התרופות הגרמני. הרדיאס הוא חומר טבעי המבוסס על כדוריות סידן בעל צמיגות ואלסטיות כפולה משל החומצה ההיאלורונית: "החומר הזה אופטימלי לייפוי הפנים, להדגשת קווי מתאר ותווי פנים ותיקונים של המבנה. מפני שהחומר כל כך סמיך, יש לו אפקטיביות הרמה גבוהה יותר מחומצה היאלורונית".

     

    למי זה מתאים? טיפול ברדיאס מעולה לתיקון שקעים חלולים בלחיים, למשל לאנשים הסובלים מאובדן נפח עקב הרזיה, הדגשה ועיבוי עצמות הלחיים והסנטר ושחזור קו הלסת. התוצאה היא מיידית לאחר ההזרקה, והחומר בעל פרופיל בטיחותי גבוה, עם מספר המחקרים הקליניים הרב ביותר, שבהם הוכחה בין השאר יעילותו לטווח הארוך.

     

    חשוב לדעת: יש לוודא כי טיפול זה נעשה על ידי רופא מקצועי ובעל ניסיון עם רדיאס, כי בניגוד לחומצה היאלורונית - אי אפשר למוסס אותו אם התוצאה לא רצויה.

     

    2. הרמה, מיצוק ומתיחה

    אחד הכוכבים העולים בתחום הוא מכשיר אולטרסאונד שנקרא Ultherapy. זהו מכשיר המבוסס על טכנולוגיית האולטרסאונד הבטוחה (היי, משתמשים בו אפילו על נשים בהריון). המכשיר הזה פותח עבור פלסטיקאים כתחליף לניתוחים להרמת/מתיחת פנים, וזו השנה הרביעית ברציפות שבה הוא זוכה בשלל תארים בשל הטכנולוגיה המתקדמת שעליה הוא מבוסס. גלי האולטרסאונד שלו מגיעים אל השכבות העמוקות ביותר של העור (אלה שהלייזר, למשל, לא מסוגל להגיע אליהן) ויוצרים פציעה פנימית בין שכבת השומן והשריר כדי לעודד ייצור קולגן. הטיפול מייצר אפקט כיווץ המדמה את אפקט מתיחת הפנים וההרמה של העור, תוך עידוד ייצור קולגן חדש ובריא וחיזוק הקולגן המוחלש.

     

    למי זה מתאים? באמצעות המכשיר הזה אפשר לטפל בפנים, בצוואר, באזור המחשוף, שעד לאחרונה אי אפשר היה לטפל בו מבחינה ניתוחית, ואפשר לבודד באמצעותו אזורים ספציפיים בפנים, למשל לעשות הרמת עפעפיים בלבד, או טיפול בסנטר כפול. הטכנולוגיה מיועדת לטיפול מתיחה, חידוש והצערת העור באופן מדויק, מבלי לפגוע ברקמות אחרות.

     

    אורית קאופמן לאל, סמנכ"לית אלפאמדיקס בע"מ, היבואנית הבלעדית של המכשיר בארץ, משייכת אותו לקטגוריית ה־lunch time procedure, מסוג הטיפולים שאפשר לעשות בהפסקת ארוחת הצהריים בעבודה, ולחזור מיד אחריו לעבוד מבלי שאיש יבחין שעשית משהו וללא זמן החלמה, כך שאפשר להמשיך בשגרה כרגיל. "את יכולה ללכת אפילו לאימון כושר היומי שלך אחרי הטיפול", היא אומרת. מאחר שהתוצאה דומה לזו של מתיחת פנים, שאלנו את אורית אם יש את הסיכון לתוצאה מתוחה מדי או א־סימטרית כמו במקבילה הניתוחית: "ממש לא", היא מסבירה. "המכשיר הזה מאוד מדויק, בטיפול הזה אין חתכים ותפרים, כך שאין סיכוי לחוסר דיוק".

     

    חשוב לדעת: הטיפול הזה מתאים לכל גיל ומומלץ להתחיל אותו סביב גיל 40 ולפני שיש איבוד קולגן מסיבי, כך שהתוצאה תהיה מאוד אפקטיבית. כמו כן, אמנם דרוש טיפול חד פעמי, אך יש להביא בחשבון שהתוצאה אינה מיידית. לאחר הטיפול ייראה שיפור של כ־30 אחוז, כאשר מלוא התוצאה תתקבל עד כחצי שנה לאחר הטיפול ותישאר למשך כשנתיים (לצורך השוואה, המקבילה הניתוחית לרוב מחזיקה כעשור). הטיפול אינו כרוך בכאב ואינו יוצר פציעות הנראות לעין בשכבה החיצונית של העור, לדברי קאופמן. הוא מאושר כל ידי ה־FDA ונחשב לבטוח, בתנאי שהמטפל הוא רופא שעבר הסמכה כראוי.

     

    3. מרקם

    שרון פרנקנטל, בעלת מדיקל פרו, קליניקת רופאים המתמחה בתחומי בריאות ויופי, מספרת לנו על מכשיר לייזר הנקרא fotona – מכשיר המטפל בשיטת D4 ומשלב ארבעה טיפולים שונים שמטרתם חידוש ומיצוק העור, כאשר הפורטה שלו הוא בשיפור מרקם העור.

     

    למי זה מתאים? המכשיר אידיאלי לשיפור מראה קמטוטים, פיגמנטציה, צלקות (אקנה וחטטים), נימי דם אדומים, וטוב גם לטיפול בשיער פנים פלומתי (אשר לא ניתן להסרה בלייזר רגיל) ובסימני מתיחה בגוף. פרנקנטל מדגישה כי המכשיר הזה אינו מטפל בנפחים שיורדים עם הגיל, כך שבמקרה הזה זריקות מילוי ישלימו את הטיפול, אך הוא כן מתאים לכל אחת, בכל גיל, ולכל גוון עור, וכי הוא מכשיר בטוח לשימוש ויש לו את כל האישורים הדרושים.

     

    חשוב לדעת: הטיפול בפוטונה כרוך במעט אי נעימות. "בואי נאמר שזה לא מרגיש כמו מסאז', אך מדובר בכאב נסבל בהחלט", אומרת לנו פרנקנטל. בנוסף, מאחר שמדובר בלייזר, יש עדיפות עונתית לטיפול: "סתיו וחורף הן העונות העדיפות לטיפול הזה, כי השמש לא טובה לטיפולי לייזר. אפשר לטפל באמצעותו גם בנימים ברגליים, אך לפעמים יש סימנים באזור המטופל לכמה ימים, כך שעדיף לעשות זאת בעונה שאפשר ללבוש בגדים ארוכים", היא מסבירה. פרנקנטל ממליצה על סדרה של שלושה עד חמישה טיפולים, ולאחר מכן טיפול תחזוקה של כפעם בשנה. גם כאן היא ממליצה לפנות אך ורק לרופא מקצועי כדי להימנע מכוויות.

     

    >> בואי נבהיר משהו: 10 מוצרי הבהרה והארה שיעניקו לעורך מראה אחיד

     

    אם תרצו אין זו לג'נד

    עוד בקטגוריית המרקם, מצאנו מכשיר בשם לג'נד: מדובר בטיפול חדש לטיפול בהזדקנות עור הפנים והצוואר המבוסס על גלי רדיו בשילוב מחטים ומאפשר את מיצוק העור לצד פעולת חידוש וריענון.

     

    איך זה עובד? גלי הרדיו מעבירים דרך המחטים אנרגיה לעומק רקמת העור. חימום הרקמה בעומק גורם לבנייה מחודשת של קולגן ושיפור מרקם השכבה החיצונית. למחטים שלוש פעולות עיקריות: העברת האנרגיה לעומק הרקמה, פציעה קלה של העור הגורמת להפעלת תהליכי חידוש רקמה וייצור חורים קטנטנים בעור. דרך חורים אלו ניתן להחדיר חומרים שונים כגון חומצה היאלורונית (אחת מאבני הבניין של העור) מיד לאחר הטיפול, מה שיגרום לעור להיות מלא לחות ואלסטי הרבה יותר.

     

    ד"ר אינס ורנר, מומחית לרפואת עור, נשיאת האיגוד האירופי לדרמטולוגיה אסתטית ESCAD ובעלת מרכז "ורנר קליניק", המטפלת באמצעות המכשיר, מסבירה: "בצוואר יש מספר אתגרים, החל מעור דק מאוד המכיל מעט מאוד זקיקי שיער ובלוטות חלב, וכך תהליכי הריפוי איטיים יותר מאשר בפנים, וכלה במאפייני הזדקנות רבים הכוללים צניחה, מצבורי שומן, עור רפוי וקמטים, ולהם המכשיר הזה מציע טיפול אפקטיבי עם תוצאות נהדרות". מספר הטיפולים המומלצים נע בין ארבעה לשישה בכל שבועיים עד ארבעה שבועות, כאשר "בשילוב הטיפולים הנכונים אפשר לשפר משמעותית את מראה הפנים והצוואר באופן לא פולשני", מוסיפה ורנר.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד