לחיי שנה חדשה בריאה יותר:
5 טרנדים של תזונה ל-2018

השנים מתחלפות וכך גם הטרנדים: אם בשנה שעברה שתינו שייקים, ספרנו פחמימות ונרתענו מגלוטן, השנה כדאי לנסות כמה דברים חדשים. לבריאות!

מערכת Xnet

|

31.12.17 | 10:03

טרנדים של תזונה ל-2018 (צילום: Shutterstock)
טרנדים של תזונה ל-2018 (צילום: Shutterstock)

זה הזמן להתחיל לחשוב על ההחלטות שיעשו את שנת 2018 ליותר בריאה. בשנה הקודמת ניסינו כמה דברים מוצלחים (כמו מאכלים מותססים ודגנים-שאינם-דגנים) ודברים מוצלחים פחות (כמו צום מיצים/שייקים או תזונה נטולת אב מזון כלשהו), ונשאר רק להחליט מה עובד בשבלכם ומה תקחו אתכם לתוך השנה הבאה? להלן 5 טרנדים שאנחנו הולכים לאמץ כדי להפוך את 2018 לטובה יותר:

 

1) אומגה 9 - בשנים האחרונות למדנו להכיר ולאהוב את השומנים הבריאים. אם בעבר הם היו מוקצים מחמת מיאוס, כבר די הרבה זמן שומעים על החשיבות שיש לשומן הבריא בכלל ולחומצות השומן בפרט בתפריט היומי שלנו. ועכשיו? נראה שיש לשים לב לא רק לרמות של אומגה 3 אלא גם לאומגות האחרות (6 ו-9).

 

אומגה 9, שמעטים שמעו עליה, בניגוד לשתי האחרות אינה חומצת שומן חיונית. גופנו יכול לייצר אותה בעצמו במידה והוא זקוק לה. אז מדוע בכלל מדברים עליה? מכיוון שהחלפת חלק מהשומן הרווי בשומנים המכילים אומגה 9, תטיב עם חילוף החומרים שלכם, תתרום לאיזון רמת הסוכר בדם וייתכן שאף תפחית תהליכים דלקתיים בגוף.

 

חומצות השומן מסוג זה מגיעים גם ממקור צמחי - שמני אגוזים, זרעים וצמחים. שמן זית, שמן אגוזי קשיו, שמן שקדים ושמן אבוקדו הם מקורות טובים ומוכרים לאומגה 9.

 

שמן אבוקדו מכיל אומגה 9 (צילום: Shutterstock)
    שמן אבוקדו מכיל אומגה 9(צילום: Shutterstock)

     

    2) בריאות המוח - התרבות המחקרים שמצביעים על הקשר בין התזונה לבין בריאות המוח, עתידה להפוך את 2018 לשנה שבה נתאים את התפריט שלנו כך שנטיב לא רק עם הגוף אלא גם איתו. אם נקח כדוגמה את המחקר על היתרונות הבריאותיים של דיאטה עשירה במאכלים מזינים (כמו עלים ירוקים, אגוזים טבעיים וגרגירים), נוכל לראות כי שיטות תזונה מסוימות עשויות להאט הידרדרות של תהליכים קטגניטיביים.

     

    מחקר נוסף, הראה כי אכילה כמות יפה של אוכמניות טריות מדי יום ע"י הנסיינים, שיפרה תהליכים קוגניטיביים אצל מבוגרים (בהשוואה לתרופת פלסבו). מחקרים אלה ואחרים מצביעים על כך כי שמירה על תזונה נכונה עשויה למנוע או לכל הפחות להאט מחלות מרתיעות (כמו למשל אלצהיימר) שלכאורה אין קשר ביניהן לבין דיאטה ולא רק לתרום למראה כללי טוב יותר או לירידה במשקל.

     

    3) פרוביוטיקה - אם לא שמעתם על חשיבות הפרוביוטיקה ב-2017, בטוח תגלו אותה השנה. החמוצים והתוססים למיניהם כבשו לא רק מקום בתפריטים של מסעדות ובתי הקפה אלא גם מקום ברשימת ההמלצות של תזונאים יודעי דבר. כל זה לא מפתיע שכן מחקרים רבים מצביעים כי החיידקים הידידותיים מסייעים בהפחתת דלקות במערכת העיכול ומחזקים את מערכת החיסון שלנו. כמו כן, הם עשויים לעזור לטפל במצבים רפואיים שונים החל מאקזמה או רמות כולסטרול גבוהות ועד מחלות כגון קרוהן ודיכאון.

     

    אם רציתם ליהנות מכל הטוב הזה, כדאי להתסיס את התפריט שלכם באופן קבוע (ועדיף באופן יומיומי), שכן כמה כפות כרוב כבוש על נקניקייה שלכם פעם בחודש לא יספיקו. אכלו מזונות תוססים מדי יום ואל תשכחו לגוון ביניהן. כמו כן, חשוב שתדעו כי לפרוביוטיקה טבעית שמקורה במזון מותסס, יש אינספור יתרונות על כמוסות ואבקות מסונתזות, בין היתר כי היא מכילה בקטריות חיות מסוגים שונים וגם מזון לאותן הבקטריות.

     

     רוצים לקרוא עוד על פרוביוטיקה? לחצו על התמונה (צילום: Shutterstock)
    רוצים לקרוא עוד על פרוביוטיקה? לחצו על התמונה (צילום: Shutterstock)

     

     

    4) מזונות נטולי גלוטן באופן טבעי - אין אחד שלא שמע על פליאו או "סתם" תזונה נטולת גלוטן וסוכר. בעוד שכל אחד מוזמן לעמוד על טיבן של שיטות התזונה האלה בעצמו, אאפשר להתווכח עם כמה נקודות טובות שהן העלו. אכילת מזונות טבעיים ולא מתועשים, תוך כדי התייחסות דקדקנית למרכיבים (ובעיקר להיעדרם) וליתרונות/חסרונות הבריאותיים שלהם היא המלצה טובה מאין כמוה.

     

    במקביל, מתעצם הטרנד של תזונה נטולת גלוטן. פתאום זה לא רק לצליאקים או לרגישים, רבים ניסו ואף אימצו תזונה ללא חיטה, לכל הפחות. התהליך הינו חיובי שכן בתזונה המערבית אנו אוכלים הרבה יותר מידי פחמימות ריקות, אך יש להיזהר שלא להחליף פח בפחת.מוצרים רבים שהם נטולי גלוטן מתועשים מאוד ואינם דלים בפחמימות או סוכרים כלל וכלל.

     

    ההמלצה היא לחפש את המזונות הטבעיים, כמו קינואה (הדגן שאינו דגן), כוסמת, אורז שחור ועוד ולשלב אותם בתזונה יחד עם כמה שיותר ירקות.

     

    5) דיאטה שאינה דיאטה - במקום להחליט שבשנה הבאה אתם הופכים לטבעונים/פליאוליטים/נטולי פחמימות/נטולי מזון מוצק, נסו לשנות את התפיסה שלכם. במקום להגביל את עצמכם בפעם נוספת ובכך להנציח את תחושות האשמה שלכם כלפי אוכל, פשוט שחררו.

     

    עם זאת לא מדובר על לשחרר את הרסן ולהשתולל. עשו בחירות חכמות יותר, וותרו על המזונות המזיקים, הקטינו כמויות (כי אף אחד לא באמת צריך 2 כוסות פסטה בארוחה) והתאימו את התזונה אליכם ולא את עצמכם לדיאטה. כך יש יותר סיכוי שתצליחו להתמיד ולא תחכו על לסיומה כדי שתוכלו להעמיס ממתקים. גמישות היא שם המשחק אך גם מודעות לעצמכם ולמזון.

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד