האם להשאיר טיפ לפדיקוריסטית? ועוד דילמות ממכוני היופי והמספרות

כמה זמן הגיוני להמתין בתור במספרה, מה תעשי אם את ממש לא מרוצה מהפדיקור? והאם זה מנומס לשחק בנייד? אחזנו בפינצטה ויצאנו ללקט את כל התשובות

לא מקובל שזמן ההמתנה יהיה ארוך יותר מהטיפול עצמו (צילום: Shutterstock)
לא מקובל שזמן ההמתנה יהיה ארוך יותר מהטיפול עצמו (צילום: Shutterstock)

אם מצאת את עצמך מתייבשת בתור לעיצוב גבות/ציפורניים/שיער ואחר כך תוהה אם הגיוני להשאיר טיפ, את לא לבד. לעולם מכוני היופי חוקים משלו, ואם את לא חיה את השטח – לא תמיד קל להתמצא בהם. איך בוחרים את המכון הנכון? האם מקובל להשאיר טיפ? איך אוודא ששומרים על הבריאות שלי? ומה לעשות אם לא יצאתי מרוצה? הנה כל התשובות.

 

לא נעים מת

 

כשאת מחפשת מעצבת גבות, מניקוריסטית או ספרית, כמעט תמיד נשאלת השאלה – איך אדע אם היא טובה? מה הסיכוי שאצא מרוצה? הנה כמה רמזים שיעזרו לך לקבל החלטה:

 

 

  • חפשי מקום שנוח לך להגיע אליו (הביאי בחשבון תחבורה ציבורית, פקקים וחניה).
  • עשי חישוב של עלות מול תועלת: האם לשמור על מעצב השיער המדהים ולרווח את הביקורים? אולי לוותר על מעצבת הגבות של הסלבס ש"קורעת" אותך פעם בשבועיים?
  • כדאי לבקש המלצות מחברות וקרובות משפחה ולהסתמך פחות על המלצות ברשת. אם ראית ברחוב מישהי שאהבת את השיער או המניקור שלה, אל תהססי לשאול מי מטפל בה! היא תראה בזה מחמאה, ואת תרוויחי.
  • כשאת מגיעה למקום, התרשמי מהמראה, הריח, הניקיון ומצב הרוח של העובדות. אם האווירה נעימה, סביר להניח שגם לך יהיה נעים. הסתכלי גם על הלקוחות – אם את מתחברת למראה ולסגנון שלהן, זה סימן שאת בכיוון הנכון.
  • אם במהלך הטיפול מכאיבים לך, יורדים עלייך, לא מקדישים לך תשומת לב מלאה או מנסים לדחוף לך מוצרים שאת לא צריכה – ברחי.

 

כשאת מגיעה למקום, התרשמי מהמראה, הריח, הניקיון ומצב הרוח של העובדות. אם האווירה נעימה, סביר להניח שגם לך יהיה נעים (צילום: Shutterstock)
    כשאת מגיעה למקום, התרשמי מהמראה, הריח, הניקיון ומצב הרוח של העובדות. אם האווירה נעימה, סביר להניח שגם לך יהיה נעים(צילום: Shutterstock)

     

     

    הזמן שלך יקר!

     

    גם אם את בין עבודות, בחופשת לידה או סתם בחופשה – הזמן שלך יקר. "אשת המקצוע צריכה לכבד את הזמן שלך, ואם היא יודעת שיש לה עיכוב היא צריכה להודיע לך", אומרת סימון דהאן שויקי, מדריכה ראשית ב"נייל סטודיו". "משך הטיפול ידוע מראש, אין פה ניחושים. זמן המתנה נורמלי הוא 15-10 דקות, אם קרה משהו. מעבר לזה, זה זלזול בזמן של הלקוחה".

     

     

    כשאת מתארגנת ביום החתונה שלך, זמן ההמתנה מורט עצבים אפילו יותר: "אצלי, איפור ועיצוב שיער נמשכים שעתיים וחצי וזה מספיק", אומרת ורד גרנדיר, מאפרת מקצועית וקוסמטיקאית. "אין שום סיבה לשהות שבע שעות בסלון כלות, זה מתיש ולא מכבד". תמר איל־להב, כתבת יופי ואופנה ב"לאשה" ושועלת מכוני יופי ותיקה, מוסיפה: "אם מדובר בטיפול כמו עיצוב גבות או שעווה, המתנה של עשר דקות היא ארוכה מדי, כי הטיפול עצמו קצר ולכן הייתי מצפה להמתנה מינימלית. כשמגיעים למספרה זה שונה, כי מראש את מתארגנת לשהות ארוכה יותר. ויש לי טיפ: כשחשוב לי להיכנס לטיפול ולצאת ממנו בזמן, אם מתאפשר לי אני משריינת מראש את התור הראשון באותו יום. ככה אני יודעת בוודאות שלא יהיו עיכובים".

     

     

    נסכם: לא מקובל שזמן ההמתנה יהיה ארוך יותר מהטיפול עצמו, ואם את מחכה יותר מעשר דקות, זה לא מנומס. במספרות אפשר לחכות רבע שעה, אבל לא יותר מזה. גם לנו יש חיים.

     

    במספרות אפשר לחכות רבע שעה, אבל לא יותר מזה. גם לנו יש חיים (צילום: Shutterstock)
      במספרות אפשר לחכות רבע שעה, אבל לא יותר מזה. גם לנו יש חיים(צילום: Shutterstock)

       

       

      ניקיון מעל הכל

      לשמירה על כללי ההיגיינה יש משמעות רבה, היות שנשות המקצוע נוגעות באיברים הכי רגישים שלנו. טיפול רשלני עלול להסתיים בתוצאות עגומות ואפילו טרגיות, ולכן אל תתביישי לשאול ולוודא שהמקום מקדיש תשומת לב יתרה לשמירה על ניקיון ועל סטריליות. כל פריט שנוגע בך במהלך הטיפול, החל בידיה של המטפלת וכלה במכשור שהיא משתמשת בו ושולחן העבודה צריכים לעבור חיטוי לפני הטיפול, למעט מכשירים חד־פעמיים (בתנאי שהם נזרקים לפח בסיום הטיפול).

       

       

      כשהטיפול כרוך בדימום, כמו בקעקועים או איפור קבוע, המחט חייבת להיות חד־פעמית ולהיזרק לפח בסיום הטיפול, גם אם יהיו טיפולי המשך. כשמדובר באיפור, המאפרת צריכה להצטייד במספיק מברשות נקיות ומחוטאות שיאפשרו לה לאפר את הכלה ואת המלוות בלי להשתמש באותה המברשת על שתי לקוחות שונות. לאיפור עור הפנים (מריחת מייק־אפ), עדיף שתשתמש בספוגית חד־פעמית ולא במברשת.

       

       

      לקראת טיפול קוסמטי, פדיקור או מסאז', אשת המקצוע צריכה לשאול אותך שאלות רפואיות: האם את אלרגית לחומר כלשהו? האם את סובלת מסוכרת? האם יש לך בעיות קרישה? האם את בהיריון? אם היא לא שואלת, היא מחפפת.

       

      כל פריט שנוגע בך במהלך הטיפול צריך לעבור חיטוי לפני הטיפול, למעט מכשירים חד־פעמיים (צילום: Shutterstock)
        כל פריט שנוגע בך במהלך הטיפול צריך לעבור חיטוי לפני הטיפול, למעט מכשירים חד־פעמיים(צילום: Shutterstock)

         

        מה את עושה כשאת לא מרוצה?

         

        אם יצאת מטיפול יופי ואת לא מרוצה מהתוצאה, את בבעיה: גם השקעת כסף בטיפול וגם תצטרכי להסתובב עם התוצאה הלא רצויה (או לתקן אותה).

         

        מה עושים? "את צריכה להיות מספיק כנה כדי להגיד את זה", אומרת איל־להב. "בעלת מקצוע חכמה, שרוצה שהלקוחות יחזרו אליה, צריכה לתקן את התוצאה על חשבונה, עד שתהיי מרוצה. השאלה היא אם את סומכת עליה בשלב הזה, וזה כבר תלוי בך ובקשר שלך איתה. אם זו מעידה חד־פעמית, אפשר לתת הזדמנות נוספת".

         

         

        ורד גרנדיר מאשרת: "אם הלקוחה לא מרוצה, אני אתקן את האיפור עד שתהיה מרוצה. כדי למנוע מקרים כאלה אני עושה תשאול יסודי לפני העבודה, אוספת כמה שיותר נתונים עליה ועל הסגנון שלה וכך סיכויי הפספוס קטנים מאוד".

         

         

        יוליה גל, מייסדת ובעלים של רשת הטיפוח והיופי Yullia, מוסיפה: "אם הלקוחה בחרה לק בגוון מסוים ובסוף היא מתחרטת ורוצה גוון אחר, אני כן אחייב על זה. אבל אם זה לא יצא יפה או התקלף מהר מדי, נתקן מיד בלי לשאול שאלות".

         

        "בעלת מקצוע חכמה, שרוצה שהלקוחות יחזרו אליה, צריכה לתקן את התוצאה על חשבונה". טיפול בשש ידיים ברשת Yulia
          "בעלת מקצוע חכמה, שרוצה שהלקוחות יחזרו אליה, צריכה לתקן את התוצאה על חשבונה". טיפול בשש ידיים ברשת Yulia

           

          כללי ההתנהגות במכון ובמספרה

           הטלפון הנייד הפך כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מהגוף שלנו, אבל האם מנומס לדבר בזמן הטיפול? סימון דהאן שויקי חושבת ש"תלוי איפה הטיפול מתקיים, ואת יכולה לקלוט את זה בפעם הראשונה שאת מגיעה לשם. אם זה בסלון רועש בבית של המטפלת, את יכולה לדבר בטלפון. אם זה מכון שקט עם מוזיקה נעימה וכמה חדרי טיפולים, כבדי את זה ואל תפריעי".

           

          תמר איל־להב מוסיפה: "עקרונית זה לא מנומס, אבל יש הבדל בין שיחות חולין לשיחות דחופות. כשנכנסת לי שיחת עבודה, אני עונה ומקצרת ככל האפשר. לסמס או לשחק בטלפון במהלך פן רועש או טיפול פדיקור כשהמטפלת יחסית רחוקה ממך, זה בסדר, אבל לשחק בטלפון במהלך טיפול מניקור שעלול להיהרס – זה לא בסדר".

           

          ומה עם ילדים: להביא או לא להביא?

          טיפולי יופי הם ההזדמנות שלך ליהנות מזמן איכות עם עצמך. אל תקבעי תור בשעה שאין לך בייביסיטר, ואם "נתקעת" בדקה האחרונה, הביאי את הילד/ילדה רק אם האווירה במקום מאפשרת את זה. בדרך כלל, הלקוחות במקום יעדיפו ליהנות משקט ושלווה נטולי ילדים. מלבד זאת, טיפולי יופי כרוכים לעתים בשימוש בחומרים או במכשירים מסוכנים, וזו לא סביבה מיטבית לילדים קטנים. אם יש לך חברה שגם היא אוהבת להשקיע בעצמה, תוכלו לשמור זו על ילדיה של זו וליהנות בנפרד מטיפולי יופי באווירה רגועה.

           

          "אם זה בסלון רועש בבית של המטפלת, את יכולה לדבר בטלפון. אם זה מכון שקט עם מוזיקה נעימה וכמה חדרי טיפולים, כבדי את זה ואל תפריעי" (צילום: Shutterstock)
            "אם זה בסלון רועש בבית של המטפלת, את יכולה לדבר בטלפון. אם זה מכון שקט עם מוזיקה נעימה וכמה חדרי טיפולים, כבדי את זה ואל תפריעי"(צילום: Shutterstock)

             

            כמה טיפ מקובל לתת?

            כשמדובר בטיפ, הדעות חלוקות: יש הטוענות שאין שום סיבה לחלק טיפים לנותני שירות, שכן רובנו נותנות שירות במובן זה או אחר (גם אם זה דרך הטלפון, המחשב, הקליניקה או המשרד), ואף אחד לא מעלה על דעתו לפנק אותנו בטיפ. ובכן: את לא צריכה להשאיר טיפ, אין שום חוק המחייב את זה. זה נתון לשיקולך, ואנחנו רק נספר לך מה מקובל.

             

            "כשאת מגיעה לאשת מקצוע עצמאית שזה העסק שלה, לא נהוג לתת טיפ", אומרת סימון דהאן שויקי. "אם מדובר בשכירה, נהוג לתת טיפ בין עשרה ל־20 שקל".

             

            יוליה גל מדווחת על טווח טיפים רחב יותר: "זה משתנה מסניף לסניף, אבל בדרך כלל משאירים 15-20 שקל. בכפר־שמריהו משאירים גם 50 ו־100שקל".

             

            אם מדובר בשכירה, נהוג לתת טיפ בין עשרה ל-20 שקל (צילום: Shutterstock)
              אם מדובר בשכירה, נהוג לתת טיפ בין עשרה ל-20 שקל(צילום: Shutterstock)

               

              תמר איל־להב עושה סדר: "בטיפול מניקור מקובל להשאיר טיפ סמלי, לעובדות השכירות במקום. לא תצאי לא בסדר אם לא תיתני, אבל יהיה יפה מצדך אם כן. כשאת מגיעה למישהי הביתה, או כשבעלת העסק מטפלת בך, לא מקובל לתת טיפ. כשמטפלים בך כמה אנשים שונים, למשל במספרה, אפשר לתת טיפ קטן לכל אחד מהם, למשל עשרה או 15 שקל. למורטת בשעווה, לקוסמטיקאית או למאפרת לא נהוג לתת טיפ, למסאז'יסטית כן –20-30 שקל, אלא אם כן הטיפול נעשה בבית של המטפלת או בבית הלקוחה".

               

              ויש עוד כמה פרמטרים שצריך להביא בחשבון: "ככל שהמקום יוקרתי יותר, יש ציפייה לטיפ גבוה יותר. טיפ גם משפיע על המעמד שלך במקום: ככל שתיתני טיפים נדיבים יותר, כך יפנקו אותך יותר. והכי חשוב: אם את מרגישה שמצפים ממך לתת טיפ, אל תחזרי לשם. זו אמורה להיות מחווה של רצון טוב".

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד