עוגת בננה וקרם שוקולד (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים
(תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ או תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
- 125 גרם חמאה, רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות (45 גרם) סוכר חום
- 3 ביצים
- 2 כוסות + 2 כפות מחוקות
- (300 גרם) קמח תופח, מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 מכל (150 גרם) יוגורט
- 2 בננות בשלות, קלופות ומעוכות במזלג
לקרם
- 140 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים היטב לקרם בהיר. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים היטב, עד שהן נבלעות בקרם. מוסיפים את הקמח, המלח, הקינמון, היוגורט והבננות ומערבלים רק עד שנוצרת עיסה אחידה ולא מעבר לכך.
3. יוצקים לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט.
4. בינתיים מכינים את הקרם: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן ומחממים, על להבה נמוכה ותוך כדי בחישה, כ־5 דקות, עד שהשוקולד נמס לגמרי (או שמים בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות, עד שנוצר קרם).
5. יוצקים את הקרם באופן חופשי על העוגה, כך שייזל לצדדים. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים במקרר
il