סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת חלומי (צילום: אידית גרשוני טירולר)
מתכונים של מאסטר שף יחיא אל הייב, באדיבות בית הבד של משפחת ג'השאן.
סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת חלומי
מרכיבים
8 מנות
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 2 כוסות עגבניות שרי (רצוי בכמה צבעים), חצויות
- 150 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות קטנות
- מעט שמן זית לטיגון
- 2 כפות צלפים
- לעיטור: עלי נענע או בזיליקום
לרוטב
- 2 כפיות טרגון טרי, קצוץ דק
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-5 ס"מ. מבשלים במים רותחים עד שהם רכים, אך עדיין שומרים על צורתם. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
- שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
- שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה, הבצל והעגבניות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- בסמוך להגשה מטגנים את קוביות החלומי במעט שמן זית עד להזהבה, ומפזרים על הסלט עם הצלפים.
- מעטרים בעלי נענע או בזיליקום ומגישים מיד.
עוף בזעתר ושומשום בניחוח שמן זית, שום ולימון
מרכיבים
6 מנות
- 10 שוקי עוף, עם העור
- 1 כוס מיץ לימון
- 10 שיני שום, פרוסות
- 1 כוס זעתר יבש
- 1 כוס זעתר טרי, מפורר
- 1 כוס שמן זית
- 1 לימון גדול, חתוך לפרוסות עם הקליפה
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1 בצל בינוני, פרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה
- שמים את שוקי העוף בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון ומים קרים עד כיסוי ומשרים 20 דקות. מסננים ומשאירים במסננת במשך 10 דקות, לסילוק נוזלים מיותרים.
- מעבירים את השוקיים לקערה גדולה. מוסיפים את כל החומרים, למעט השומשום, ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 8 שעות (אפשר פחות, אם ממהרים).
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- מסדרים את שוקי העוף בתבנית, יוצקים עליהן את המרינדה ומפזרים את השומשום.
- אופים כשעה, ללא כיסוי.
- בסוף השבוע הקרוב ובזה שאחריו יתקיים במשק משפחת ג'השאן שבמושב כלנית פסטיבל שמן זית, שיכלול הדגמות של הכנת מטעמים גליליים מקומיים