טרי מבית הבד: שני מתכונים
עם שמן זית לרגל עונת המסיק

המסיק עדיין בעיצומו, וזה זמן מצוין לשדך את שמן הזית הטרי שמגיע לשווקים למטעמים שונים – למשל, לסלט תפוחי אדמה וחלומי או לעוף בזעתר

מערכת Xnet

|

23.11.17 | 21:52

סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת חלומי (צילום: אידית גרשוני טירולר)
סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת חלומי (צילום: אידית גרשוני טירולר)

מתכונים של מאסטר שף יחיא אל הייב, באדיבות בית הבד של משפחת ג'השאן.

 

סלט תפוחי אדמה עם עגבניות שרי וגבינת חלומי

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 2 כוסות עגבניות שרי (רצוי בכמה צבעים), חצויות
  • 150 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 כפות צלפים
  • לעיטור: עלי נענע או בזיליקום

 

לרוטב

  • 2 כפיות טרגון טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף דבש
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-5 ס"מ. מבשלים במים רותחים עד שהם רכים, אך עדיין שומרים על צורתם. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
  2. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
  3. שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה, הבצל והעגבניות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  4. בסמוך להגשה מטגנים את קוביות החלומי במעט שמן זית עד להזהבה, ומפזרים על הסלט עם הצלפים.
  5. מעטרים בעלי נענע או בזיליקום ומגישים מיד.

 

 

עוף בזעתר ושומשום בניחוח שמן זית, שום ולימון

 

עוף בזעתר ושומשום בניחוח שמן זית, שום ולימון (צילום: אידית גרשוני טירולר)
    עוף בזעתר ושומשום בניחוח שמן זית, שום ולימון(צילום: אידית גרשוני טירולר)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 10 שוקי עוף, עם העור
    • 1 כוס מיץ לימון
    • 10 שיני שום, פרוסות
    • 1 כוס זעתר יבש
    • 1 כוס זעתר טרי, מפורר
    • 1 כוס שמן זית
    • 1 לימון גדול, חתוך לפרוסות עם הקליפה
    • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
    • 1 בצל בינוני, פרוס
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • 1 כף כמון
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף מלח
    • 1/2 כוס שומשום

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את שוקי העוף בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון ומים קרים עד כיסוי ומשרים 20 דקות. מסננים ומשאירים במסננת במשך 10 דקות, לסילוק נוזלים מיותרים.
    2. מעבירים את השוקיים לקערה גדולה. מוסיפים את כל החומרים, למעט השומשום, ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 8 שעות (אפשר פחות, אם ממהרים).
    3. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
    4. מסדרים את שוקי העוף בתבנית, יוצקים עליהן את המרינדה ומפזרים את השומשום.
    5. אופים כשעה, ללא כיסוי.

     

    • בסוף השבוע הקרוב ובזה שאחריו יתקיים במשק משפחת ג'השאן שבמושב כלנית פסטיבל שמן זית, שיכלול הדגמות של הכנת מטעמים גליליים מקומיים

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד