קחו טיפ בריא ממטאור התזונה וחתיך העל: לאכול, להזיע, לחשוב ולהתחבר

הצלחת הדיאטה שלכם לא תלויה רק במה שתכניסו לפה. התהליך יעבוד רק אם תתחילו לנוע, תפעילו את המוח ותשתפו את הקרובים אליכם. ראיון קליל עם ג'סי פבלקה

מערכת Xnet

|

14.11.17 | 07:02

xnet - ראיון עם גורו פיטנס ג'סי פבלקה

כולם כבר שמעו שירידה משמעותית במשקל כרוכה בתזונה מבוקרת ובפעילות גופנית רצינית. הטריק הוא להפוך את אורח החיים הבריא לשגרה יומיומית שאינה כרוכה במאמץ תמידי. הדרך לעשות זאת על פי ג'סי פבלקה (Jessie Pavelka), היא באמצעות שני אלמנטים נוספים: כוח המחשבה ושיתוף אחרים.

 

פבלקה (35), גורו בריאות וכושר אמריקאי, המתמחה בירידה מאסיבית במשקל מבין דבר או שניים בנושא. משנת 2007 הוא פועל לקידום אורח חיים בריא ושיפור איכות חיים של אנשים באמצעות אימון אישי, הנחיית תוכניות טלביזיה, סמינרים וסדנאות וניהול אתר אינטרנט. בין התוכניות המוכרות בהן הופיע היא העונה ה-16 של תוכנית הריאליטי 'לרדת בגדול' (The Biggest Loser), בה שימש כאחד המאמנים של המתמודדים.

 

הביקור של ג'סי בישראל בשבוע שעבר היה חלק משיתוף פעולה שלו עם חברת סיסקו. במסגרת זו, נפתח הביקור במירוץ משותף של העובדים לטובת בית החולים אלין בירושלים והמשיך בסדרת הרצאות וסדנאות בנושאי אורח חיים בריא ומאוזן. בנוסף לטיפים והסבר על השיטה, פבלקה הדגיש את החלק שיש למדיטציה ולשיתוף אחרים בשיפור איכות החיים.

 

התוכנית שלו מתבססת על ארבעה אלמנטים קבועים שחיוניים להצלחת התהליך:

 

1. תנועה - "האנשים חיים בתוך הראש", כותב ג'סי. "אם ניצור תנועה, נוכל לחוות את המציאות גם דרך הגוף ובאמצעותו. הגוף שלנו הוא כלי שיכול לעזור לנו להתמודד עם היומיום ואם נשתמש בו נכון, הוא יעבוד בשבילנו. התנועה היא הצעד הראשון לאיכות חיים." בהמשך הוא מונה את סיבות לצאת החוצה מתוך אזור הנוחות ולמצוא את הספורט שאוהבים:

 

  • פעילות אירובית מגבירה זרימה של דם וחמצן למוח. פעילות מתונה וקבועה שומרת על תפקוד קוגניטיבי, מחדשת קשרים עצביים ומשפרת את הזיכרון ואת היכולת לעיבוד מידע.

 

  • פעילות גופנית עשויה לעזור לנו במצבי לחץ, בדיוק כמו מדיטציה או טיפול פסיכולוגי.

 

  • פעילות גופנית לא רק מאריכה את החיים, היא גם הופכת אותם ליותר טובים. אנשים פעילים הם גם עצמאיים יותר בגיל מבוגר וכתוצאה מכך הם מדווחים על תחושה של חיים טובים יותר.

 

  • כשמתאמנים, פוגשים אנשים אחרים ויוצרים איתם קשרים חיוביים על בסיס העניין בספורט.

 

  •  חשוב למצוא פעילות גופנית מתאימה: אם תאתגרו את עצמכם, תזכו להנות וגם תצליחו להתמיד.

 

2. מזון - המזון שאוכלים קובע את ההרגשה. תזונה נכונה תרפא את הגוף ולכן חשוב לעשות את הבחירות הנכונות ולפתח מודעות ועניין בתזונה. הדרך לעשות זאת היא באמצעות אימוץ העקרונות של 'אכילה נקייה' (Clean Eating), שתיית מים, אכילה של ארוחת בוקר ועוד חמש ארוחות קטנות לאורך היום, ויתור על סוכר ולמידה אקטיבית של נושא התזונה.

 

3. כוח המחשבה - "כושר ותזונה הם שני תחומים שעוסקים בהם בלי די", כותב פבלקה, "בעוד שמה שבאמת יעזור לנו להניע את התהליך ולשמור עליו הוא כוח המחשבה. תעבדו על האופן בו אתם חושבים ותזכו לבריאות טובה יותר ולאיכות חיים". חלק גדול מעבודה העצמית שהוא מציע עוסק בהשראה. איפה מוצאים אותה? בוידיאו הזה הוא מסביר בדיוק:

 

 

4. משפחה - לא מדובר על קרובים מדרגות שונות אלא על אנשים שבחרנו אותם להיות מקור התמיכה שלנו, אלה שנמצאים שם לאורך התהליך, רואים אותנו ברגעים קשים וחוגגים איתנו את הנצחונות. "כולנו זקוקים לתמיכה, עידוד ושבחים, זה גורם לנו להרגיש שלמים וזה מה שבונה את המשפחה שלנו", מדגיש פבלקה. "אתם תצליחו בתהליך אם תוכלו להתחבר לעצמכם, להתחבר לאדם נוסף, לקבוצה וגם למשהו גדול יותר מכם, בין אם זה אלוהים או הטבע". 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד