תוספת חמה לשבת גשומה: שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי

גם אם אף פעם לא הכנתם שומר, נסו את מתכון הפשוט הזה והוא יהפוך אצלכם לבן בית קבוע: בחורף הגישו אותו היישר מהתנור ובימים חמים יותר - קר

ילנה ויינברג

|

26.10.17 | 21:54

שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי (צילום: ילנה ויינברג)
שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 3 שומרים גדולים או 6 קטנים
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/4 לימון
  • 3 פילטים של אנשובי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: עלים מענף תימין

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. חותכים את הבסיס של השומרים ומסירים את העלים החיצוניים. שוטפים היטב וחותכים לרצועות בעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שרצועות השומר מצופות היטב בתערובת התיבול.
  4. אופים כ-30 דקות, ומערבבים פעם אחת באמצע האפייה. אם רוצים, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לקראת סוף האפייה, כדי לחרוך מעט את השומר.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג