שומר בתנור עם לימון, שמן זית ואנשובי (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6 מנות
- 3 שומרים גדולים או 6 קטנים
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/4 לימון
- 3 פילטים של אנשובי
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: עלים מענף תימין
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- חותכים את הבסיס של השומרים ומסירים את העלים החיצוניים. שוטפים היטב וחותכים לרצועות בעובי של 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שרצועות השומר מצופות היטב בתערובת התיבול.
- אופים כ-30 דקות, ומערבבים פעם אחת באמצע האפייה. אם רוצים, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות לקראת סוף האפייה, כדי לחרוך מעט את השומר.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג Simply Gourmet