לא רק תפוחים ודבש: סנדלפור מגישה לחג מתכונים עם מעדני פרי

מטארט שוקולד מרשים עם פירות יער ועד סלט אסייתי עם גרעיני רימון: שלושה מתכונים שירשימו את האורחים. שיהיה לכם 100% חג שמח!

  (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

1. טארט שוקולד ומעדן פירות יער

קינוח חגיגי שירשים את כל האורחים בשולחן החג! שילוב של שוקולד מתקתק עם חמצמצות עדינה של פירות יער.

 

מרכיבים (תבנית טארט עגולה בקוטר 24 ס”מ):

לטארט

  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 75 גרם חמאה מומסת

 

למלית

  • 1 צנצנת מעדן פרי ארבעה פירות סנדלפור
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי ורוד (אם רוצים)
  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות דבש

 

לקישוט

פירות יער

  • עלי נענע
  • מעט מלח אטלנטי ורוד (אם רוצים)

 

אופן הכנה:

1. מניחים את הביסקוויטים במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת פירורים דקים.

2. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים שוב עד שכל הפירורים יצופו בחמאה.

3. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

4. מוציאים את התבנית, יוצקים על התחתית מעדן פרי ארבעה פירות ומשטחים. בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי (אם רוצים) ומחזירים למקפיא.

5. יוצקים לסיר את השמנת ומביאים לרתיחה.

6. מניחים את השוקולד המריר בקערה, יוצקים מעל את השמנת הרתוחה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם מבריק. לבסוף מוסיפים את הדבש תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק.

7. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את קרם השוקולד. מעבירים למקפיא עד להגשה.

8. כ-20 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא, מקשטים בפירות יער, עלי נענע ומעט מלח אטלנטי ומגישים. *שומרים במקרר.

 

 (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
    (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

     

    2. ירכי עוף ודלעת ערמונים בניחוח מעדן משמש

    אין שולחן חג ללא מנת עוף חגיגית, והפעם בטעם מתקתק של מעדן משמש!

     

    המרכיבים:
    • 10 יחידות ירכי עוף
    • 10 יחידות דלעת ערמונים, חתוכות לרבעים עם הקליפה
    • 3 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות
    • 3 כפות שמן זית
    • מלח גס

     

    למרינדה

    • 5 כפות שמן קנולה
    • 2 כפות פפריקה
    • 5 שיני שום קצוצות
    • 1/4 כוס מים
    • 5 כפות סילאן
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור

     

    להברשה

    3/4 צנצנת מעדן משמש סנדלפור

     

    לקישוט (אם רוצים)

    עלי נענע וכוסברה

     

    אופן ההכנה:

    1. ערב לפני ההכנה: מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה, יוצקים מעל ירכי העוף ומערבבים בעדינות עד לציפוי מלא של ירכי העוף במרינדה. מכסים ומעבירים ללילה במקרר עד לצלייה.

    2. מחממים תנור ל170-מעלות.

    3. בתבנית אפייה גדולה מניחים את רבעי דלעת הערמונים והבצלים, יוצקים מעל מעט שמן ומערבבים.

    בוזקים מעט מלח גס, מניחים את ירכי העוף וצולים בתנור כ-50 דקות, עד להתרככות.

    4. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים בנדיבות את ירכי העוף במעדן המשמש ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

    5. מגישים חם עם עלי נענע וכוסברה מעל.

     

     (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
      (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

       

      3. סלט שורשים צבעוני עם רוטב בניחוח אסייתי 

      סלט מושלם לארוחת החג! קליל ורענן, בשילוב גרעיני רימון ומעדן ג’ינג’ר תפוז המשדרגים את הטעם

       

      המרכיבים:

      • 1 סלק קלוף
      • 2 גזרים קלופים
      • 1 קולורבי קלוף
      • 1 רימון מופרד לגרעינים
      • 1 כוס כוסברה קצוצה
      • 3/4 כוס בוטנים

       

      לרוטב

      • 1/2 צנצנת מעדן תפוז ג’ינג’ר סנדלפור
      • 2 כפות שמן שומשום
      • 1 כפית שמן צ’ילי
      • 3 שיני שום קצוצות דק
      • 1 כף דבש
      • 1 כפית חרדל
      • 4 כפות חומץ תפוחים
      • 1 מיץ מלימון סחוט

       

      אופן ההכנה:

      1. חותכים את הירקות לרצועות דקיקות ומניחים בקערת הגשה גדולה.

      2. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים עם מכסה ומנערים היטב.

      3. מפזרים מעל הסלט את גרעיני הרימון והכוסברה, יוצקים מעל הכל את הרוטב ומערבבים בעדינות.

      4. מפזרים מעל בוטנים ומגישים.

       

       (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)
        (צילום: בועז לביא, מתכון: עמית דונסקוי)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד