המרכיבים
(תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח
- 2/3 כוס 70) גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1 1/2 כפות אבקת קקאו
- 1 ביצה, קרה
- 1 כף מים קרים
למלית
- 1 גביע (200 מ"ל) לבן
- 250 גרם שוקולד מריר או חלב (או חצי-חצי), שבור לקוביות
- 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
ההכנה
.1 הבסיס: שמים בקערה את החמאה, הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הקקאו ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עוד 3-2 דקות, רק עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה.(
.2 מחממים את התנור 180-ל מעלות.
.3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים בתבנית כך שייווצרו תחתית אחידה ודפנות בגובה של 3-כ ס"מ. מחוררים את הבצק במזלג בכמה מקומות.
.4 אופים 20-כ דקות, עד שהבצק אפוי ויציב. מוציאים מהתנור. מצננים לגמרי.
.5 המלית: שמים את הלבן במסננת המונחת על קערה או בכיור, כדי שיגיר נוזלים, עד להמשך השימוש.
.6 שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה ומחממים בהפסקות במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות) עד שנוצר קרם אחיד. מניחים 10-לכ דקות.
.7 מוסיפים בהדרגה את הלבן לקרם, כף אחר כף, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות אחרי כל הוספה, עד שמתקבל קרם חלק. מצננים 5-כ דקות.
.8 ההרכבה: כשהבסיס קר למגע, יוצקים לתוכו את המלית ומחליקים את פניה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה,( עד שהמלית יציבה לגמרי.
.9 ההגשה: מניחים בטמפרטורת החדר כרבע שעה לפני ההגשה. פורסים בסכין חדה ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: עד 4 ימים, עטוף היטב במקרר