פאי שוקולד קר

עוגה שהיא אהבת אמת: כי אין כמו שוקולד כדי להחזיר את התשוקה לכל מערכת יחסים (גם זו שביניכם לבין הבטן שלכם)

פאי שוקולד קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פאי שוקולד קר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

המרכיבים

(תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
  • ‭2/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭1 1/2‬ כפות אבקת קקאו
  • 1 ביצה, קרה
  • 1 כף מים קרים

 

למלית

  • 1 גביע (200 מ"ל) לבן
  • 250 גרם שוקולד מריר או חלב (או חצי-חצי), שבור לקוביות
  • 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

ההכנה  

‭.1‬ הבסיס: שמים בקערה את החמאה, הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הקקאו ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים עוד ‭3-2‬ דקות, רק עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה‭.(‬

‭.2‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות.

‭.3‬ מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים בתבנית כך שייווצרו תחתית אחידה ודפנות בגובה של ‭3-כ‬ ס"מ. מחוררים את הבצק במזלג בכמה מקומות.

‭.4‬ אופים ‭20-כ‬ דקות, עד שהבצק אפוי ויציב. מוציאים מהתנור. מצננים לגמרי.

‭.5‬ המלית: שמים את הלבן במסננת המונחת על קערה או בכיור, כדי שיגיר נוזלים, עד להמשך השימוש.

‭.6‬ שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה ומחממים בהפסקות במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות) עד שנוצר קרם אחיד. מניחים ‭10-לכ‬ דקות.

‭.7‬ מוסיפים בהדרגה את הלבן לקרם, כף אחר כף, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות אחרי כל הוספה, עד שמתקבל קרם חלק. מצננים ‭5-כ‬ דקות.

‭.8‬ ההרכבה: כשהבסיס קר למגע, יוצקים לתוכו את המלית ומחליקים את פניה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה‭,(‬ עד שהמלית יציבה לגמרי.

‭.9‬ ההגשה: מניחים בטמפרטורת החדר כרבע שעה לפני ההגשה. פורסים בסכין חדה ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 4 ימים, עטוף היטב במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג