גלילת תפוחים ופטל: הגרסה הזריזה, הקלה והקייצית לשטרודל הקלאסי

את בצל הפילו הדקיק קונים מוכן, וכל מה שנשאר לכם להכין זה מלית מתקתקה עם טוויסט חמצמץ ומרענן

גלילת תפוחים ופטל (צילום: נעה קנריק, סגנון: בועז לביא)
גלילת תפוחים ופטל (צילום: נעה קנריק, סגנון: בועז לביא)

 

המרכיבים

(2 גלילות)

 

  • 8 דפי פילו, מופשרים
  • 70-50 גרם חמאה, מומסת

 

למלית

  • 50 גרם חמאה
  • 6 תפוחים, מומלץ מזן גרני סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 1/2 כוס + 2 כפות (130 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 2 כוסות (200 גרם) פטל קפוא

 

להרכבת העוגה

  • 1/3 כוס אגוזי מלך, גרוסים דק
  • 1 כף סוכר

 

לעיטור

  • אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. המלית: מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. ממסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים, הסוכר וקליפת הלימון ומבשלים תוך ערבוב 15-10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר קרמל סביב התפוחים. מוסיפים את הפטל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מצננים לגמרי.

3. הרכבת העוגה: מערבבים את האגוזים והסוכר ומניחים בצד.

4. פורשים דף פילו על משטח עבודה נקי ומברישים אותו בחמאה מומסת. מפזרים מעט מתערובת האגוזים ומכסים בדף פילו נוסף. ממשיכים כך עד שיוצרים 4 שכבות (פילו, חמאה, אגוזים).

5. מניחים כמחצית מהמלית לרוחבו של דף הפילו, משאירים שוליים נקיים ברוחב כ־5 ס"מ. מקפלים את שולי הדף מימין ומשמאל על המלית ומגלגלים מלמטה למעלה, ליצירת גלילה ארוכה. מניחים בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה. מכינים באותו אופן – מיתרת דפי הפילו והמלית – גלילה נוספת.

6. מברישים את שתי הגלילות בחמאה. בסכין חדה, חורצים בהן פרוסות ברוחב 4 ס"מ, רק עד אמצע הגלילה (חשוב להשאיר אותן מחוברות בבסיסן).

7. אופים 25-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים, ואם רוצים מפזרים אבקת סוכר. מגישים חמים או קר.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל–בינוני
  • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג