הדופלקס שמָרָד: רק לא עוד דירת מגדלים מנותקת בשחור-לבן

דופלקס משפחתי במגדל צפון תל אביבי שבין הים לשדות שופץ בהשראת הצבעוניות של הגלים ממערב והשדות הפורחים במזרח, ועם כמה שפחות חלוקות ומחיצות

בקומה השנייה חלל פתוח עם משחקים הכולל פינת רביצה. מעל מעקות הזכוכית הותקנו תוספות מברזל שנועדו להגן על הילדים הקטנים ואפשר יהיה להסירן בעתיד  (צילום: עמית גושר)
בקומה השנייה חלל פתוח עם משחקים הכולל פינת רביצה. מעל מעקות הזכוכית הותקנו תוספות מברזל שנועדו להגן על הילדים הקטנים ואפשר יהיה להסירן בעתיד (צילום: עמית גושר)
הספרייה בחדר המשפחה שבנה בעלה של המעצבת  (צילום: עמית גושר)
הספרייה בחדר המשפחה שבנה בעלה של המעצבת (צילום: עמית גושר)
כדי ליצור הפרדה בחלל בלי לחסום אותו הוצבה בכניסה מחיצה פתוחה עם צמחייה  (צילום: עמית גושר)
כדי ליצור הפרדה בחלל בלי לחסום אותו הוצבה בכניסה מחיצה פתוחה עם צמחייה (צילום: עמית גושר)
"עיצוב של חלל כל כך מרווח הוא גם אתגר: חשוב שלא להעמיס על העיצוב עם פריטים בומבסטיים שיפגעו בתחושה הפתוחה, אך מצד שני צריך לבחור רהיטים וחפצים בפרופורציה נכונה, שלא ייראו מיניאטוריים" (צילום: עמית גושר)
"עיצוב של חלל כל כך מרווח הוא גם אתגר: חשוב שלא להעמיס על העיצוב עם פריטים בומבסטיים שיפגעו בתחושה הפתוחה, אך מצד שני צריך לבחור רהיטים וחפצים בפרופורציה נכונה, שלא ייראו מיניאטוריים" (צילום: עמית גושר)
חדר השינה של ההורים כולל גם פינת ישיבה פרטית עבורם  (צילום: עמית גושר)
חדר השינה של ההורים כולל גם פינת ישיבה פרטית עבורם (צילום: עמית גושר)
פריטי האמנות והאקססוריז בבית נבחרו בקפידה, והם מעשירים את הצבעוניות ומוסיפים עניין. אחד מחדרי הילדים  (צילום: עמית גושר)
פריטי האמנות והאקססוריז בבית נבחרו בקפידה, והם מעשירים את הצבעוניות ומוסיפים עניין. אחד מחדרי הילדים (צילום: עמית גושר)

בני זוג ושלושת ילדיהם הצעירים, שחייהם נחלקים בין הארץ לבין חו"ל לסירוגין, רכשו דירת דופלקס בגודל של 300 מ"ר במגדלי Blue, הממוקמים מול חוף הים הצפוני מאוד של תל אביב, על גבול הרצליה, וביקשו להתאים אותה לצורכיהם בהווה ובעתיד.

 

הם פנו למעצבת הפנים מיכל האן כדי שתגשים עבורם את שאיפותיהם. האן תכננה מחדש את החלוקה בדירת הדופלקס יחד עם המעצבות האחראיות שיר אביב ואיילין שווינבוש. "שינינו את החלוקה הפנימית בתוך הדופלקס, כדי שיהיו כמה שפחות חלוקות ומחיצות.

 

"מה שהנחה אותי בתכנון הוא מה שנשקף מכל חלון וחלון, כיוון שמדובר בנוף כל כך משמעותי", מספרת האן. בקומה התחתונה יש סלון, חדר משפחה אינטימי יותר שממנו גם יציאה למרפסת, מטבח, פינת אוכל, סוויטת הורים מרווחת ושני חדרי שירות גדולים. בקומה העליונה יש חדר שינה נוסף ומרווח מאוד עם מקלחת צמודה לאחד הילדים, שני חדרי ילדים נוספים החולקים חדר רחצה משותף וחדר המשמש לאחסון.

 

המדרגות המקוריות שחסמו את החלל הוחלפו במדרגות קלות מעץ, ברזל וזכוכית, "וזה כשלעצמו כבר יצר שינוי דרמטי" (צילום: עמית גושר)
    המדרגות המקוריות שחסמו את החלל הוחלפו במדרגות קלות מעץ, ברזל וזכוכית, "וזה כשלעצמו כבר יצר שינוי דרמטי"(צילום: עמית גושר)

     

    "היה לי חשוב מצד אחד לחבר בין שתי הקומות, כי העין כל הזמן קולטת שתי שכבות, ומצד שני לפתוח כמה שיותר את החלל כדי ליהנות מהנוף המדהים שיש לבית הזה - מהצד המזרחי יש שדות פתוחים ומהצד המערבי רואים את הים", מספרת האן. "את המדרגות המקוריות שחסמו את החלל והיו ממוקמות בכניסה החלפנו, וזה כשלעצמו כבר יצר שינוי דרמטי. הפכנו אותן למדרגות קלות העשויות מעץ, ברזל וזכוכית, ואת קירות הגבס שהיו למעלה, במעלה המדרגות, החלפנו בקירות זכוכית שקופים כדי להכניס כמה שיותר אור ונוף.

     

    השדות הירוקים עם פרחי החרדל הנשקפים מחלונות הדירה השפיעו, יחד עם הים הנשקף ממערב, על סקאלת הצבעים שנבחרה  (צילום: עמית גושר)
      השדות הירוקים עם פרחי החרדל הנשקפים מחלונות הדירה השפיעו, יחד עם הים הנשקף ממערב, על סקאלת הצבעים שנבחרה (צילום: עמית גושר)

       

      "מפאת גילם הצעיר של הילדים הוספנו בקומה העליונה מעל לזכוכית גם מעקות מברזל שבעתיד, כשהילדים יגדלו, אפשר יהיה להסיר. כדי ליצור בכל זאת הפרדה מסוימת של החלל מבלי לחסום את הכניסה לדירה הוספנו בתחתית המדרגות, ליד הדלת, מעין פסל סביבתי שהוא גם יחידת אחסון עם צמחייה, שאפשר לראות דרכה".

       

      החלל הגבוה: יתרון וגם אתגר

      הדירה אמנם מאופיינת בעיצוב בסטנדרט גבוה ויוקרתי, אבל חלק מהחיפויים נבחרו דווקא מתוך האופציות שנתן הקבלן של הפרויקט. כזה הוא למשל הריצוף האפור שמחפה את החלל הציבורי וחלק מחדרי הרחצה. "הרצפה האפורה התאימה לפלטת הצבעים שלנו והיא השתלבה מצוין", מספרת המעצבת. "בחדרים חיפינו את הרצפה בפרקט - גם זה חלק מהסטנדרט שהציע הקבלן.

      גובה החלל היווה אתגר (צילום: עמית גושר)
        גובה החלל היווה אתגר(צילום: עמית גושר)

         

        "לגבי הצבעוניות, לא רצינו בית של שחור ולבן. רצינו להתחבר לצבעוניות שבחוץ, כדי שהבית לא יהיה מנותק מסביבתו. כיוון שבמזרח משתרעים שדות ירוקים עם נגיעות של פריחה בצבע חרדל, ואילו על המערב חולש הים, הלכנו על פלטת צבעים של אפורים, כחולים וכחולים־אפרפרים עם נגיעות של צהוב חרדל. את הרהיטים בחרנו בהתאם לצבעוניות בטולמנ'ס, את השטיח ב'דיוואני' ואת הטקסטיל אצל אורית טראוב, שאחראית על הווילונות והמצעים", היא מפרטת.

         

        חדר המשפחה (צילום: עמית גושר)
          חדר המשפחה(צילום: עמית גושר)

           

          בחירת הרהיטים, הנגרות, האביזרים שנמצאו באתר House in Moda ויצירות האמנות (שכוללות צילומים של ורד רוזן וציורים שנקנו בגלריית בידרמן) היא משימה לא פשוטה כשמדובר בחלל בגובה של יותר משבעה מטרים. "גובה החלל אכן היווה אתגר", אומרת האן, "אבל כמובן שיש משהו אידיאלי בעיצוב של חלל כל כך מרשים ומרווח. זה ממש לא נתון שיש בכל דירה או בית. בכל זאת מדובר באתגר: מצד אחד, היה חשוב שלא להעמיס על העיצוב עם גופי תאורה בומבסטיים שיסתירו את הנוף ויפגעו בתחושה הפתוחה, אך מצד שני צריך לבחור רהיטים וחפצים בפרופורציה נכונה, שלא ייראו מיניאטוריים בחלל העצום".

           

          גופי תאורה מרשימים מעל לפינת האוכל  (צילום: עמית גושר)
            גופי תאורה מרשימים מעל לפינת האוכל (צילום: עמית גושר)

             

            שווה במיוחד להתעכב על הספרייה הגדולה בחדר המשפחה, שהכין הנגר הדר האן, בעלה של מיכל ומי שאחראי לעבודות הנגרות בבית הזה ובכל הפרויקטים שלה. "הספרייה עשויה מ־MDF צבוע בתנור", היא מפרטת. "כל החיתוכים נעשו בלייזר והם שאִפשרו את המשחקים בגדלים ואת הגימורים הנקיים. הספרייה מגלה וגם מסתירה. מה שצריך להיות סגור נמצא מאחורי הדלתות, ומה שרוצים להציג נמצא על המדפים הפתוחים".

             

            חדר השינה: כמו סוויטה בבית מלון

            המוטיבים המאפיינים את הספרייה זולגים גם לחללים אחרים בבית, ובהם חדר השינה המרווח של ההורים. "יחידת האחסון בחדר ההורים עשויה באותה צבעוניות ומדברת באותה שפה כמו הספרייה", אומרת המעצבת. "יש בה חריצים לרוחב ולאורך שיוצרים עניין ויזואלי. גם הארונות בחדרי הרחצה והמטבח ממשיכים את אותה שפה עיצובית".

             

             

            חדר השינה. לצד אזור שינה ואזור ישיבה יש גם חדר ארונות מרווח וחדר רחצה גדול ומפנק (צילום: עמית גושר)
              חדר השינה. לצד אזור שינה ואזור ישיבה יש גם חדר ארונות מרווח וחדר רחצה גדול ומפנק(צילום: עמית גושר)

               

              חדר השינה של ההורים עוצב יותר כמו חדר במלון בוטיק מפנק ופחות כמו חדר שינה פרטי טיפוסי. "אני משתדלת שיהיו בחדרי שינה שאני מעצבת פונקציות נוספות חוץ ממיטה, כי זה מקום לזכות בו בפרטיות ולא רק לישון", מסבירה האן. "החדר עוצב כך שירגיש כמו סוויטה בבית מלון. לצד אזור שינה ואזור ישיבה יש גם חדר ארונות מרווח וחדר רחצה גדול ומפנק. יש אפילו ספסל למרגלות המיטה, כמו שמקובל בעיצוב אירופי, ואי אפשר להתעלם מהנוף הנשקף מהחלונות העצומים הנמתחים מהרצפה עד התקרה".

               

              מרחבים גם בחדר הרחצה

              כשעולים לקומה השנייה מתגלה חלל פתוח עם משחקים הכולל פינת רביצה. "זו המבואה בין החדרים ויש לילדים את הנוף הכי טוב בבית מכאן", אומרת האן. מהמבואה הזו יש דלתות לחדרי הילדים ולחדרי הרחצה. אלה שודרגו ונבחרו עבורם אריחים אפורים בגודל 80 על 80 ס"מ של חברת מודי, שמחפים את הקירות ונמשכים עד לתקרה. המעצבת מסבירה שהאריחים הגדולים עם החלוקות המעטות יוצרים מראה אחיד שכמו מגדיל את החלל, כך שחדרי הרחצה משתלבים בתחושת המרחבים שמשדרת הדירה כולה.

               

              אריחים אפורים גדולים מחפים את קירות חדרי הרחצה  (צילום: עמית גושר)
                אריחים אפורים גדולים מחפים את קירות חדרי הרחצה (צילום: עמית גושר)

                 

                 ______________________________________________________

                 

                Gostyle חוגג 150 גיליונות של עיצוב, אופנה והמון סטייל (צילום: דביר כחלון)
                  Gostyle חוגג 150 גיליונות של עיצוב, אופנה והמון סטייל(צילום: דביר כחלון)

                   

                   

                   

                   

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד