עוגת שוקולד קלה ויפהפייה

רכה, מפנקת ומהירה. מתפקדת מעולה כעוגת יומולדת או ככה סתם, לשמחות קטנות של יום חולין. והיא גם ללא גלוטן

עוגת שוקולד קלה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת שוקולד קלה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 ס"מ או מלבנית 25x20 ס"מ)

 

לעוגה

  • 1 כוס (140 גרם) קורנפלור
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

 

לקרם

  • 2 חבילות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב

 

להגשה

  • 3 כפות שוקולד מגורר או חטיף "מקופלת" מפורר 

 

ההכנה

1. העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את הקורנפלור, השקדים, אבקת האפייה, הקקאו והסוכר ומערבבים.

3. שמים בקערה נפרדת את החמאה המומסת. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים לעיסה אחידה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שהעוגה יציבה, אבל עדיין רכה למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. 

5. בינתיים, מכינים את הקרם: שמים בקערת המערבל את אבקת הפודינג, השמנת המתוקה והחלב ומקציפים לקרם אחיד. מאחסנים במקרר עד להגשה.

6. ההגשה: מורחים או מזלפים את קרם הפודינג הקר על העוגה הצוננת. מגררים מלמעלה את השוקולד (או מפזרים את פירורי ה"מקופלת") ומגישים.

  

  • זמן הכנה: כשעה וחצי
  • דרגת קושי: קלה
  • איך שומרים: עד 3 ימים, מכוסה היטב במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד