בלונדיז (צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ
- 120 גרם חמאה מומסת
- 3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1 ביצה
- 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). מערבלים יחד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך, מנקים את דפנות הקערה.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה – לא יותר.
- מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.
- אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבלונדיז יוצא יבש.
- מצננים לחלוטין, חותכים את הבלונדיז לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.
- עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar