סלט קייצי עם שעועית,
עגבניות, שום ובזיליקום

לא רק בתבשילים חורפיים כבדים, שעועית יכולה לככב בסלטים קיציים שישביעו אתכם ויזינו את הגוף בוויטמינים ומינרלים חיוניים - אילו בדיוק? ראו סרטון

ילנה ויינברג

|

08.06.17 | 07:05

5 דברים שלא ידעתם על שעועית
סלט שעועית קליל עם עגבניות, שום ובזיליקום (צילום: ילנה ויינברג)
סלט שעועית קליל עם עגבניות, שום ובזיליקום (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 800 גרם (חבילה אחת) שעועית מבושלת קפואה או כמות זהה של שעועית לבנה מוכנה
  • 300 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 10 עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
  • 4 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה כרבע שעה. אם הבצל מתחיל להישרף, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים.
  2. מוסיפים את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מעבירים לקערה את הבצל המטוגן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
  4. מגישים חמים או קר. אפשר לשמור במקרר במיכל אטום כשלושה ימים.

 

______________________________________________________

 

מחפשים מתכון נוסף עם שעועית? נסו קציצות מקסיקניות ברוטב

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד