בלינצ'ס בוטיק: 5 מתכונים שלוקחים
את המנה למקומות חדשים וטעימים

מקונכיות במילוי נוטלה ובננה עד לחטיפים פריכים עם בזיליקום ופרמזן: שף ארז תורג'מן מ"קאנאפ'ס" מוציא את הבלינצ'ס מאזור הנוחות של הגבינה הלבנה (ואתם תודו לו!)

מערכת Xnet

|

23.05.17 | 00:05

מיני בלינצ'ס במילוי נוטלה, בננות וקוקוס קלוי עם קרם מסקרפונה (צילום: דניאל לילה)
מיני בלינצ'ס במילוי נוטלה, בננות וקוקוס קלוי עם קרם מסקרפונה (צילום: דניאל לילה)

מיני בלינצ'ס במילוי נוטלה, בננות וקוקוס קלוי עם קרם מסקרפונה

 

מרכיבים

20 בלינצ'ס

 

לבלינצ'ס

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 6 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 20 גרם חמאה, מומסת
  • 1כפית מלח

 

לקרם המסקרפונה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1 גביע ( 250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

 

למילוי

  • 100 גרם שבבי קוקוס
  • ממרח נוטלה
  • 10 בננות, פרוסות

 

אופן ההכנה

  1. הבלינצ'ס: שמים בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, ובעזרת מטרפה מערבבים אותם לבלילה אחידה.
  2. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה באמצעות מגבת נייר ספוגה בשמן.
  3. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה, ובעזרת גב המצקת משטחים אותה לעיגולים בינוניים ומעט עבים. מטגנים עד שתחתית הבלינצ'ס מזהיבה, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים ומניחים להם להתקרר.
  4. הקרם: מקציפים יחד את כל מרכיביה עד שמתקבלת קציפה יציבה.
  5. המילוי: קולים את שבבי הקוקוס דקה-שתיים במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
  6. פרשים בלינצ'ס על משטח העבודה. מורחים בנדיבות בנוטלה את המחצית התחתונה שלו, מסדרים עליה פרוסות בננות ומפזרים קוקוס קלוי. מקפלים לשניים. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים.
  7. מגישים בליווי קרם המסקרפונה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

 

בלינצ'ס ריקוטה ופירות יער (צילום: דניאל לילה)
    בלינצ'ס ריקוטה ופירות יער(צילום: דניאל לילה)

     

    בלינצ'ס ריקוטה ופירות יער

     

    מרכיבים

    כ-20 בלינצ'ס

     

    לבלינצ'ס

    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
    • 6 ביצים
    • 3 כפות שמן
    • 20 גרם חמאה, מומסת
    • 1כפית מלח

     

    למלית

    • 2 גביעים (500 גרם) גבינת ריקוטה
    • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
    • 1 ביצה
    • 50 גרם חמאה, רכה
    • 3 כפות קמח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 100 גרם (כ-2/3 כוס) פירות יער קפואים, שהופשרו וסוננו מנוזלים

     

    להגשה

    • אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    1. הבלינצ'ס: שמים בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, ובעזרת מטרפה מערבבים אותם לבלילה אחידה.
    2. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה באמצעות מגבת נייר ספוגה בשמן.
    3. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה, ובעזרת גב המצקת משטחים אותה ככל האפשר בתנועות מעגליות. מטגנים עד שתחתית הבלינצ'ס מזהיבה, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים ומניחים להם להתקרר.
    4. ההרכבה: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
    5. מערבבים את כל מרכיבי המלית, למעט פירות היער, לתערובת אחידה.
    6. מניחים בלינצ'ס על משטח העבודה. מניחים במרכז המחצית התחתונה כף מהמלית ומפזרים מעט פירות יער. מקפלים את הבלינצ'ס על המילוי מימין ומשמאל ומגלגלים. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים.
    7. מניחים את הבלינצ'ס בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-10 דקות, עד להזהבה.
    8. מצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים אבקת, מקשטים בפירות היער ומגישים.

     

    • איך מכינים מראש? מקפיאים את הבלינצ'ס לאחר המילוי עד חודש, בכלי אטום. לפני ההגשה מפשירים אותם ואופים.

     

    בלינצ'ס עטייף במילוי אגוזים וגבינת עזים (צילום: דניאל לילה)
      בלינצ'ס עטייף במילוי אגוזים וגבינת עזים(צילום: דניאל לילה)

       

      בלינצ'ס עטייף במילוי אגוזים וגבינת עזים

       

      מרכיבים

      30 בלינצ'ס

       

      לבלינצ'ס

      • 3 כוסות (420 גרם) קמח
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
      • 4 ביצים
      • 30 גרם חמאה, מומסת
      • 1 כף סוכר

       

      למלית

      • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
      • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים
      • 1 כוס (80 גרם) שקדים טחונים
      • 250 גרם גבינת פטה עזים מעודנת, מגוררת
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר

       

      לסירופ

      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1 כוס (240 מ"ל) מים
      • מעט מי ורדים
      • 2 כפות מיץ לימון טרי

       

      אופן ההכנה

      1. הבלינצ'ס: שמים בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, ובעזרת מטרפה מערבבים אותם לבלילה אחידה.
      2. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה באמצעות מגבת נייר ספוגה בשמן.
      3. יוצקים למחבת חצי מצקת מהבלילה, ובעזרת גב המצקת מעצבים אותה לעיגול מעט עבה בקוטר 10 ס"מ. מטגנים עד שתחתית הבלינצ'ס מזהיבה, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים ומניחים להם להתקרר.
      4. המלית: קולים את האגוזים והפיסטוקים במחבת ללא שמן, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים מעט ומעלים ניחוח נעים. מקררים וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
      5. הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר, מסירים מהאש ומקררים. מוסיפים את מי הוורדים ומיץ הלימון ומערבבים.
      6. הרכבת העטייף והאפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      7. מניחים בלינצ'ס על משטח העבודה. מניחים במרכז המחצית התחתונה כף שטוחה מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את השוליים. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים.
      8. מניחים את הבלינצ'ס בתבנית ואופים 15-12 דקות, עד שהם מזהיבים ומתקשים מעט.
      9. מוציאים את הבלינצ'ס מהתנור וטובלים אותם מיד בסירופ הקר, כך שיצופו בו לגמרי. מעבירים לצלחת ומגישים מיד.

       

      חטיפי בלינצ'ס פריכים עם בזיליקום, פרמזן ושומשום שחור (צילום: דניאל לילה)
        חטיפי בלינצ'ס פריכים עם בזיליקום, פרמזן ושומשום שחור(צילום: דניאל לילה)
         

         

        חטיפי בלינצ'ס פריכים עם בזיליקום, פרמזן ושומשום שחור

         

        מרכיבים

        כ-60 יחידות

         

        לבלינצ'ס

        • 3 כוסות (420 גרם) קמח
        • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
        • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
        • 6 ביצים
        • 3 כפות שמן
        • 20 גרם חמאה, מומסת
        • 1כפית מלח

         

        לפיזור

        • עלים מצרור בזיליקום
        • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
        • 100 גרם שומשום שחור (אם לא משיגים, אפשר גם לבן)

         

        אופן ההכנה
        1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, ובעזרת מטרפה מערבבים אותם לבלילה אחידה.
        2. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה באמצעות מגבת נייר ספוגה בשמן.
        3. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה, ובעזרת גב המצקת משטחים אותה ככל האפשר בתנועות מעגליות. מטגנים עד שתחתית הבלינצ'ס מזהיבה, הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים ומניחים להם להתקרר.
        4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        5. קורצים מהבלינצ'ס עיגולים בקוטר 8 ס"מ באמצעות מיקד או כוס.
        6. מברישים כל עיגול במעט מאוד מים, מדביקים עליו עלה בזיליקום ומפזרים פרמזן ושומשום.
        7. מניחים את העיגולים בתבנית ואופים כ-8 דקות, עד שהם מזהיבים.
        8. מצננים ומגישים.

         

        • איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

         

        מיני בליני עם גבינת שמנת וסלמון מעושן (צילום: דניאל לילה)
          מיני בליני עם גבינת שמנת וסלמון מעושן(צילום: דניאל לילה)
           

           

          מיני בליני עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

           

          מרכיבים

          40 יחידות בתבנית שקעים

           

          לבליני

          • 3 כוסות (420 גרם) קמח
          • 1 שקית אבקת אפייה
          • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
          • 4 ביצים
          • 30 גרם חמאה, מומסת
          • 1 כף סוכר

           

          להגשה

          • 250 גרם גבינת שמנת
          • 100 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
          • פרוסות לימון דקות, חתוכות לרבעים
          • חופן עלי שמיר

           

          אופן ההכנה

          1. הבליני: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
          2. שמים בקערה את כל מרכיבי הבליני, ובעזרת מטרפה מערבבים אותם לבלילה אחידה.
          3. משמנים קלות את שקעי התבנית ויוצקים לכל אחד מהם מעט מהבלילה.
          4. אופים כ-8 דקות, עד שהבליני תופחים ומזהיבים. מחלצים מהשקעים, מעבירים לצלחת ומקררים היטב.
          5. הרכבת המנה: מזלפים על כל בליני גבינת שמנת, מניחים פיסת סלמון מעושן ומעטרים בלימון ובעלי שמיר.
          6. מגישים מיד עוד שומרים בקירור עד יממה.

           

          • שף ארז תורג'מן הוא הבעלים של חברת קאנאפ'ס, המתמחה במגשי אירוח גורמה

          _______________________________________________________

           

          ויש גם פשטידות מעולות בשיא המהירות - מפטריות עד ברוקולי. לחצו על התמונה

           

            (צילום: אפרת סיאצ'י)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד