דנה ברגר ואילן פלד נרתמו, והקהל ינסה להגשים את החלום על אלבום

אודלי-ה פיטוסי, חולת ניוון שרירים ואחות שכולה העובדת כמרפאה בעיסוק, החליטה לקראת גיל 40 להקליט אלבום משיריה. האמנים וההמונים נחלצו לעזור

לירון אברהם

|

17.05.17 | 03:08

אודלי-ה פיטוסי. "אני זקוקה לעזרה מלאה בכל תחומי החיים במובן הפיזי, אבל אפשר לחיות חיים טובים וליהנות מהם" (צילום: יאיר שגיא)
אודלי-ה פיטוסי. "אני זקוקה לעזרה מלאה בכל תחומי החיים במובן הפיזי, אבל אפשר לחיות חיים טובים וליהנות מהם" (צילום: יאיר שגיא)
פיטוסי (משמאל) עובדת על הדיסק עם דנה ברגר (מימין) והנגנים. למטה: הסרטון שמלווה את הקמפיין שלה בהדסטארט (צילום: איתן דותן)
פיטוסי (משמאל) עובדת על הדיסק עם דנה ברגר (מימין) והנגנים. למטה: הסרטון שמלווה את הקמפיין שלה בהדסטארט (צילום: איתן דותן)

אודלי-ה פיטוסי מאמינה שחלומות נועדו להגשמה, לא למגירה, ואצלה זו דרך חיים כבר שנים רבות – אפילו מגיל שמונה. "הזמינו אותי אז לתוכנית הרדיו של רבקה מיכאלי", היא מספרת, "ולפני ההקלטה אמא שלי הכינה אותי לראיון. השאלה האחרונה שהיא הכינה אותי אליה הייתה: 'מה את רוצה להיות כשתהיי גדולה?' אני עניתי: 'זמרת'. היה לי מאוד ברור שזה מה שאני רוצה: מאוד אהבתי לשיר, וזה נראה לי טבעי, אבל אמא שלי, אמנם תוניסאית אבל פולנייה-פולנייה, אמרה שלשיר זה אולי טוב, אבל לא נשמע רציני, ומכיוון שאני אוהבת מחשבים, אולי כדאי שאגיד דווקא את זה". לימים היא הבינה שהמטרה של אמה הייתה שמאזיני התוכנית יידעו שהבת שלה אמנם לא מגיעה עם הרגליים לקרקע בשל כיסא הגלגלים שאיתו היא מתניידת – אבל לגמרי מחוברת לאדמה ולמציאות.

 

>> בואו לעמוד של Xnet בפייסבוק וקבלו את כל העדכונים והכתבות

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

"הגעתי לתוכנית", היא ממשיכה, "שרתי שיר, וכשרבקה שאלה מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה, חשבתי וחשבתי, ובסוף עניתי: 'זמרת ומתכנתת מחשבים'. מתכנתת מחשבים לא הפכתי להיות, אבל זמרת - הנה, זה קורה".

 

תראו אותה בהופעה:

 

 

שאנשים יראו, יכירו ויידעו

 

זה קורה לה ערב יום הולדתה ה-40, שיחול בקרוב: פיטוסי, שנולדה וגרה במושב חיבת ציון שבעמק חפר, החליטה להקליט אלבום של שירים שאותם כתבה והלחינה, ובימים אלה היא מגייסת עבורו תרומות בהדסטארט. בזכותכם, זה יכול לקרות.

 

"יש לי ניוון שרירים מסוג SMA 2", היא מקפידה לציין. "חשוב לי להגיד את השם המדויק, כי יש הורים שנולדים להם ילדים עם ניוון שרירים, והם שואלים מה אפשר לעשות במצב כזה, אז חשוב לי שאנשים יראו, יכירו ויידעו שאפשר. המחלה אמנם משפיעה על כל חיי היומיום שלי, ואני זקוקה לעזרה מלאה בכל תחומי החיים במובן הפיזי, אבל אפשר לחיות חיים טובים וליהנות מהם".

 

החיים שלה כוללים תואר ראשון בקרימינולוגיה מאוניברסיטת בר אילן, אבל אחרי שסיימה את הלימודים, החליטה שהיא מעדיפה לעסוק בתרפיה באמנות. "אני עובדת עם ילדים ובני נוער שהוצאו מהבית בצו של בית משפט. יש לי גם עסק, אומ"ץ (אמנות ושיח מחוללי צמיחה), שבמסגרתו אני מרצה ומעבירה סדנאות. במקביל, אני פעילה חברתית בתחום זכויות האדם למען אנשים עם מוגבלות".

 

את הצימאון למצות את החיים קיבלה בעקבות מותו של אחיה, נתנאל, בתאונת דרכים לפני 23 שנה. "נתנאל היה גדול ממני בשש שנים, והיום אני גדולה ממנו. הוא שירת כקצין ביחידת התיאום של פעולות הממשלה בשטחים, ובמהלך שירות המילואים הראשון שלו הוא נתבקש לצאת למשימת נהיגה, למרות שהתריע שהוא אינו נוהג ביום-יום, וזה לא היה התפקיד שלו. התאונה הייתה בכביש ירושלים-תל אביב, בסיבוב מוצא, בגשם חזק - כל התנאים לתאונה בשביל נהג חדש. הוא נפצע קשה ונפטר כמה שעות לאחר מכן, בגיל 23.

 

"נתנאל היה דמות מיוחדת: מצד אחד, היה אלוף הארץ בג'ודו, ומצד שני, למד בישיבה. תמיד שילב בין עולמות. אין לי כעס על הצבא, אבל אני מרגישה שיש כאן תרבות של 'יהיה בסדר' ו'נסתדר', ובסופו של דבר זה מוביל לזילות בחיי אדם. התוצאות הן בשטח, וזה עצוב. בגלל האסון הזה למדתי שאם יש לך חלומות, תגשים אותם; אין שום סיבה להתמהמה".

 

האח, נתנאל פיטוסי ז"ל. "היה גדול ממני בשש שנים, והיום אני גדולה ממנו" (צילום: אלבום פרטי)
    האח, נתנאל פיטוסי ז"ל. "היה גדול ממני בשש שנים, והיום אני גדולה ממנו"(צילום: אלבום פרטי)

     

    עם כל הנשימה

     

    את האהבה למוזיקה היא קיבלה מאמה, ששרה לילדיה בצרפתית ולימדה אותם שירים חדשים. "לדעתי, היא עשתה את זה בעיקר כדי לפתח את הנשימה שלי, שהיא החלק הכי בעייתי אצלי", אומרת פיטוסי. "בגלל ניוון השרירים אני משתמשת רק ב-21 אחוז מהיכולת הנשימתית שיש לאדם רגיל, אז אין לי הרבה אוויר, והשירה יכולה לשפר את המצב".

     

    פיטוסי אמנם עוסקת גם בכתיבת טקסטים ובהלחנה, אבל שום דבר לא משתווה לשירה בעיניה. "יש משהו בשירה שהוא בעיניי שמיימי", היא מתלהבת. "זה לא משהו שאפשר להחזיק ביד, ובכל זאת יש לו הרבה כוח ועוצמה. הוא מגיע לנפש האדם וממש משפיע עליה למרות חוסר הגשמיות שלו. אולי בגלל זה אני אוהבת את זה כל כך - לא רק ליצור ולכתוב, אלא גם לשיר".

     

    שיריה מדברים על הגשמה עצמית ואמונה בחיים. "חשוב לי שזה ידבר לאנשים, שזה ייגע בהם, יגרום להם להאמין שאפשר, שיש מקום לשמוע את הקול שלהם. אני מקווה שאנשים יבינו דרך האלבום שאדם עם מוגבלות הוא דמות. זה נכון שהנכות היא סוג של משקפיים שדרכם רואים הרבה דברים, אבל יש עוד עולם שלם שאני חיה בו, ויש לי מה להגיד עליו. אני מקווה שדרך האלבום זה יבוא לידי ביטוי".

     

    צפו בסרטון המלווה את הקמפיין שלה בהדסטארט:

     

     

    העבודה על האלבום מתבצעת בשיתוף עם דנה ברגר, שמתפקדת כמפיקה מוזיקלית, והגיטריסט דניאל ויסמן, "שהופך לתווים את המנגינות שיש לי בראש", לדברי פיטוסי. השאיפה שלה היא להתחיל בחזרות ובהקלטות ביוני ולהוציא את האלבום עד החגים. בינתיים יש כבר קליפ לאחד השירים, "הנה זה קורה לי", שאותו ביים רונן פלד-חדד והפיק אילן פלד, שגם מופיע בו (ראו למעלה). "השיר הזה מדבר על כך שצריך לזהות את האושר באותו רגע, לא בדיעבד", אומרת פיטוסי. "אני עכשיו נהנית מהתהליך. נכון, זה אמנם מלחיץ, ויש שאלה מה יקרה אם אנשים לא יתמכו, אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה יצליח, ואני שמחה על התגובות החמות שאני מקבלת. אז הנה זה קורה לי".

     

    ______________________________________________________

     

    מיכאל רובינשטיין היה זמר מצליח בחו"ל ועשה הסבה מקצועית מפתיעה. הקליקו על התמונה:

     

    "הרבה אנשים אמרו לי שלא אצליח, וזו הייתה הרגשה מצוינת לעשות את זה בכל זאת". הקליקו על התמונה (צילום: גדי קבלו)
    "הרבה אנשים אמרו לי שלא אצליח, וזו הייתה הרגשה מצוינת לעשות את זה בכל זאת". הקליקו על התמונה (צילום: גדי קבלו)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד