כנפי עוף פריכות בתנור:
גרסה פשוטה לעצלנים

הכי קל שיש: מערבבים רוטב משני מרכיבים, מתבלים, שולחים לתנור – ותוך שעה יש כנפי עוף שכיף לאכול בידיים ובסוף ללקק את האצבעות

כנפי עוף פריכות בתנור (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
כנפי עוף פריכות בתנור (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 800 גרם כנפי עוף
  • ‭1/2‬ כוס דבש או סילאן
  • 1 כוס רוטב סויה
  • להגשה: 2 כפות בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הדבש או הסילאן בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל כחצי דקה (אפשר גם לחמם על להבה נמוכה בסיר קטן). מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את כנפי העוף בתבנית בשכבה אחת צפופה ויוצקים עליהן את הרוטב. אופים כ-30 דקות.
  4. מוציאים את כנפי העוף מהתנור, הופכים ואופים ‭25-20‬ דקות נוספות, עד שהן פריכות ושחומות. אם הכנפיים לא פריכות מספיק, הופכים שוב ואופים עוד ‭15-10‬ דקות. אם הרוטב מתאדה מאוד במהלך האפייה, אפשר להוסיף עד ‭1/4‬ כוס מים.
  5. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה ללא שאריות הרוטב (כדי שלא "ירטיב" את הכנפיים), מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג