עוגת תפוזים ושקדים בחושה

עוגה קלה מאוד להכנה ועסיסית במיוחד - בזכות תוספת של מיץ תפוזים שיוצקים עליה אחרי האפייה

אינס שילת ינאי

|

04.05.17 | 17:37

עוגת תפוזים ושקדים בחושה (צילום: אפיק גבאי)
עוגת תפוזים ושקדים בחושה (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • להגשה: 1/2 כוס מיץ תפוזים, אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם 1/4 1 כוסות מהסוכר לקצף בהיר. מוסיפים בהדרגה את השמן וכוס מיץ תפוזים ומקציפים 3 דקות נוספות.
  3. מקפלים בעדינות לתוך התערובת את הקמח התופח, השקדים הטחונים וקליפת התפוז.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  5. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג