לנשנש משמש - בלי להתבייש

חטיפי אנרגיה בריאים יותר: ללא גלוטן וללא בישול אבל עם המון טעם וערכים תזונתיים גבוהים - בדיוק כשמתחשק לכם משהו טעים

ענת דרור

|

27.03.17 | 21:27

חטיפי אנרגיה עם משמשים (צילום: רוס אלכסנדרוביץ')
חטיפי אנרגיה עם משמשים (צילום: רוס אלכסנדרוביץ')

חטיפי אנרגיה טבעיים וקלים להכנה, שתוכלו להכין יחד עם הילדים בלי להפעיל תנור. תוכלו לקחת אותם לעבודה כארוחת ביניים מזינה או לנשנש ככה סתם כשיש צורך בהעלאת אנרגיה במהלך היום.

  

חטיף אנרגיה עם משמשים

 

מרכיבים

20 חטיפים קטנים

 

  • 2/3 כוס שקדים או קשיו
  • 1/2 כוס קוקוס, טחון
  • 1/2 1 כוסות משמשים אוזבקיים מיובשים

 

אופן ההכנה

 

  1. טוחנים במעבד המזון את השקדים. מוסיפים את הקוקוס ומעבדים עוד כמה שניות.
  2. מוסיפים את המשמשים אחד-אחד, תוך כדי עיבוד, עד שהעיסה נדבקת לסכין המעבד.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים בידיים רטובות מעט, לשכבה בעובי 2 ס"מ.
  4. מסמנים קוביות בגודל הרצוי ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
  5. שומרים בכלי אטום במשך שבוע במקרר או חודשיים במקפיא.

 

 

קוקילידה דובדבן - בננה (צילום: רוס אלכסנדרוביץ')
    קוקילידה דובדבן - בננה(צילום: רוס אלכסנדרוביץ')

     

    קוקילידה דובדבן - בננה

     

    מרכיבים

    6 חטיפים

     

    לעוגיה

    • 1/2 כוס כוסמת מושרית 30 דק' במים שטופה ומסוננת
    • 1/2 כוס תמר מג'הול מגולען
    • 1/8 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז ,שיבולת)

     

    לגלידה

    • 3 בננות קפואות, קלופות וחתוכות
    • 1 כוס דובדבנים/ חמוציות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות שקדיה
    • 2 כפות חלב צמחי

     

    אופן ההכנה

    1. העוגיות: משרים את הכוסמת 30 דקות במים ומסננים.
    2. טוחנים יחד את כל החומרים לתערובת אחידה. משטחים וקורצים עוגיות.
    3. מייבשים במייבש מזון על 47 מעלות.
    4. הגלידה: טוחנים את המרכיבים במעבד מזון. שומרים במקפיא.
    5. להרכבת המנה: שמים כף גלידה בין 2 עוגיות ואוכלים מיד.

     

     

     

    חטיף אנרגייה דובדבנים

     

    מרכיבים

    12-10 חטיפים

     

    • 1 כוס דובדבנים מיובשים מגולענים, מושרים למשך שעה במים רותחים ומסוננים
    • 1 כוס שקדים טבעיים
    • 1/4 כוס תמרי מג'הול, מגולענים
    • 1/4 כפית קינמון, טחון
    • 1/4 כף זרעי ציאה

     

    אופן ההכנה

     

    1. משרים את הדובדבנים במים רותחים למשך שעה, מסננים.
    2. טוחנים במעבד המזון את הדובדבנים ואת השקדים. מוסיפים את התמרים בהדרגה יחד עם ההקינמון וזרעי הצ'יה. אם יש צורך, הוסיפו מעט ממי ההשרייה של הדובדבנים, עד לקבלת עיסה דביקה.
    3. מרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה ומשטחים בה את התערובת ומהדקים אותה היטב לתחתית.
    4. מסמנים עם הסכין את גודל החטיפים הרצויים ומכניסים להקפאה לשעה לפחות.
    5. מוציאים, פורסים לפי הסימון ומגישים. אפשר לשמור בכלי סגור במקרר במשך שבוע או חודשיים בהקפאה.

     

     

    ענת דרור, מאמנת תזונה ומנחת סדנאות לאוכל בריא, בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית, תנחה סדנא, באירוע "חיים בריא 1" שיערך ביום שישי ה - 31.03.2017, בין השעות 09:00-15:00. המשתתפים בסדנה ילמדו כיצד להכין ממתקים בריאים וקלילים ללא ייסורי מצפון ומבלי להתפשר על האיכות והבריאות.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג