הסורים על הקדרות: תבשילים
חורפיים עם זיתים כבושים

לכבוד החורף העבירה אסנת לסטר את הזיתים מהצנצנת אל הסיר, צירפה להם ירקות ותבלינים - וקיבלה שני תבשילים נהדרים

אסנת לסטרפורסם: 05.01.17 10:40
זיתים מבושלים עם עגבניות ולימונים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
זיתים מבושלים עם עגבניות ולימונים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

זיתים מבושלים עם עגבניות ולימונים

מתכון של מזל מנחם מאליפלט.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 ק"ג זיתים כבושים מגולענים
  • 1/2 1 כפיות כורכום
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • שמן זית לטיגון
  • 1 עגבנייה גדולה (או 2 רגילות), מגוררות
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1/4 כוס לימון כבוש קצוץ או לימון טרי קצוץ או שילוב של שניהם
  • להגשה: כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים ו-1/2 כפית מהכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
  2. מחממים בסיר שמן זית על אש בינונית, ומטגנים את השום כמה שניות (נזהרים שלא יישרף). מוסיפים את העגבניות המגוררות והזיתים ומערבבים.
  3. מערבבים בקערית את יתרת הכורכום, הפלפל השחור, המלח, הפפריקה ו-3 כפות שמן זית. יוצקים לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים כוס מים ואת האורגנו והלימון הקצוץ, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים באופן חלקי ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  5. מפזרים על התבשיל כוסברה קצוצה ומגישים חם.

 

זיתים מבושלים עם ביצי עין (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    זיתים מבושלים עם ביצי עין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    זיתים מבושלים עם ביצי עין

    מתכון של פאני אלקריף ממגדל העמק.

     

    פאני, שנולדה במרוקו, זוכרת שאת התבשיל הזה נהגה סבתה להגיש לכל בני המשפחה ביום שישי בצהריים, כארוחה קלה לפני הסעודה הגדולה של ערב שישי.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/2 ק"ג זיתים כבושים מגולענים (רצוי מזן סורי)
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1 כוס מים
    • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
    • 4 שיני שום, קצוצות
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • אפשרות: 1/2 כפית פפריקה חריפה
    • 1 כפית מלח
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 4 ביצים

     

    אופן ההכנה

    1. ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים והכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
    2. מעבירים את הזיתים לסיר שטוח ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הביצים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
    3. שוברים את הביצים לתוך הרוטב שבסיר, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהביצים מגיעות למידת ההכנה הרצויה.
    4. מגישים לכל סועד ביצה עם רוטב וזיתים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    אוהבים זיתים? שלבו אותם גם בקציצות בשר עם רוטב. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)