צילום: שי יחזקאל

למה אנחנו משמינים מקור והאם אפשר לעשות משהו בקשר לזה?

מדחף מוגבר לפחמימות, דרך צורך מופחת בשתייה ועד ברוגז עונתי עם הסלט: חמש סיבות לכך שבחורף קשה יותר להפחית במשקל ואיך להתמודד איתן בהצלחה

בחורף יש פחות שעות אור ולכן הגוף מפריש יותר מלטונין (הורמון השינה) ופחות סרוטונין (מוליך עצבי שאחראי על מצב הרוח). כדי לפצות על כך מתעורר בנו דחף לאכול יותר פחמימות (צילום: Shutterstock)
בחורף יש פחות שעות אור ולכן הגוף מפריש יותר מלטונין (הורמון השינה) ופחות סרוטונין (מוליך עצבי שאחראי על מצב הרוח). כדי לפצות על כך מתעורר בנו דחף לאכול יותר פחמימות (צילום: Shutterstock)

1. פחות סרוטונין

בחורף יש פחות שעות אור ולכן הגוף מפריש יותר מלטונין (הורמון השינה) ופחות סרוטונין (מוליך עצבי שאחראי על מצב הרוח). כדי לפצות על כך מתעורר בנו דחף לאכול יותר פחמימות, שמגבירות את ייצור הסרוטונין ומספקות אנרגיה, אלא שאכילה יתרה של פחמימות עלולה לעכב את הירידה במשקל.

 

מה עושים? אוכלים פחמימות מורכבות כמו פסטה ואורז בשילוב עם חלבון ו/או ושומן כדי למנוע תנודות חדות ברמת הסרוטונין במוח. ארוחות כאלה יגרמו לכך שהסרוטונין ישהה זמן ממושך יותר במוח, ואנחנו נחוש פחות דחף לאכול פחמימות וסוכרים.

 

עוד תזונה נכונה במנטה:

 

2. הצמא מתפרש כרעב

החורף רטוב וקר, ובאופן טבעי הדחף לשתות יורד. בו זמנית השהייה בחדרים מחוממים מגבירה את תחושת הצמא, אלא שאנחנו נוטים לפרש אותה כרעב.

 

מה עושים? מקפידים לשתות לאורך היום, גם אם לא מרגישים צמא, לפחות שבע כוסות נוזלים, רצוי ללא סוכר.

 

3. לא מתחשק לזוז

לא רק שבחורף לא ממש מתחשק לצאת החוצה ולעשות פעילות כלשהי, אלא שגם הפעילות היומיומית פוחתת -  לא מתחשק ללכת לעשות סידורים ברגל או לצאת לטיול ארוך עם הכלב. התוצאה היא שאנחנו פשוט זזים פחות ולכן גם מעלים במשקל.

 

מה עושים? משתדלים לפצות על הירידה בפעילות הגופנית בפעילויות אחרות, למשל להעדיף את המדרגות על פני המעלית.

 

4. האוכל מחמם

פעולת העיכול היא תרמוגנית (גורמת לייצור חום), וכשקר לנו אנחנו מרגישים דחף להתחמם. האכילה בחורף, במילים פשוטות, נעימה יותר.

 

מה עושים? דואגים לשהות בטמפרטורה נעימה, לא חמה ולא קרה מדי, מה שיגרום לנו לרצות לאכול פחות.

 

5. לא מתחשק לאכול סלט

כשקר בחוץ, הירקות והפירות מושכים הרבה פחות, בטח לעומת פחמימות.

 

מה עושים? דואגים שבמקרר תמיד יהיו ירקות מבושלים שאפשר לחמם ולאכול. כדאי גם להתחיל את הארוחה במרק ירקות מחמם. אם אין זמן, אפשר פשוט להכין ירקות קפואים בתנור. מומלץ גם לאכול פירות הדר בטמפרטורת החדר.

 

יעוץ מקצועי: סיון אבוט, סמנכ"לית עתי"ד, עמותת הדיאטנים בישראל

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד