עוגת קפה ופקאן (צילום וסגנון: נטלי לוין)
המרכיבים
2) תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה או חמניות
- 2 כפיות קפה נמס
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
- לקישוט: 3-2 כפות אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
- אפשרות להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
.1 מחממים את התנור 170-ל מעלות ומשמנים את התבניות.
.2 שמים בקערת המערבל (או בקערה גדולה) את הביצים, הסוכר, החלב, השמן, הקפה, המלח ותמצית הווניל ומערבלים לבלילה אחידה (או מערבבים ידנית).
.3 מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה ומערבלים (או טורפים הטב) לעיסה אחידה.
.4 מוסיפים את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.
.5 הקישוט: יוצקים לתבניות, מפזרים את האגוזים ואופים 45-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות ושחומות וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים.
.6 ההגשה: מצננים לגמרי, מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד שבוע. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר