עוגת קפה ופקאן

עוגה בחושה עשירה ומנחמת, אבל מהירה וקלה להכנה. בדיוק מה שצריך ליד ספל משקה חם

עוגת קפה ופקאן  (צילום וסגנון: נטלי לוין)
עוגת קפה ופקאן (צילום וסגנון: נטלי לוין)

 

המרכיבים

 

‭2)‬ תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

 

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר 
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 
  • ‭1/2‬ כוס (125 מ"ל) שמן קנולה או חמניות
  • 2 כפיות קפה נמס
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ‭3/4‬ כוס (75 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
  • לקישוט: ‭3-2‬ כפות אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את התבניות.

‭.2‬ שמים בקערת המערבל (או בקערה גדולה) את הביצים, הסוכר, החלב, השמן, הקפה, המלח ותמצית הווניל ומערבלים לבלילה אחידה (או מערבבים ידנית).

‭.3‬ מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה ומערבלים (או טורפים הטב) לעיסה אחידה.

‭.4‬ מוסיפים את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

‭.5‬ הקישוט: יוצקים לתבניות, מפזרים את האגוזים ואופים ‭45-35‬ דקות, עד שהעוגות תפוחות ושחומות וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים.

‭.6‬ ההגשה: מצננים לגמרי, מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד שבוע. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר

 

  (צילום: דניאל קמינסקי, סגנון: סיוון חימי)
    (צילום: דניאל קמינסקי, סגנון: סיוון חימי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד