לביבות פרסה עם גבינת
ריקוטה וגבינת חלומי

לביבות פרסה מהחלומות: מבחוץ הן פריכות בזכות פירורי הלחם, ומבפנים הן רכות ועשירות בגלל תוספת הגבינות

מערכת Xnet

|

27.12.16 | 14:29

לביבות פרסה עם גבינת ריקוטה וגבינת חלומי (צילום: דניאל לילה)
לביבות פרסה עם גבינת ריקוטה וגבינת חלומי (צילום: דניאל לילה)

המתכון באדיבות ביסטרו Tatti בגבעתיים.

 

מרכיבים

כ-10 לביבות

 

ללביבות
  • 2 גבעולי פרסה (כרשה) - החלק הלבן בלבד
  • 1 בצל, קצוץ
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת חלומי מגוררת גס
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 1 צרור קטן של עירית, קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן טחון

 

בנוסף
  • שמן לטיגון
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפרסה לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. מבשלים את הפרוסות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
  2. בינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  3. טוחנים את הפרסה במטחנת בשר. אם אין – טוחנים אותה בכמה פולסים במעבד מזון, רק עד שהיא גרוסה באופן גס.
  4. מעבירים את הפרסה והבצל לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
  5. מחממים במחבת שמן על אש בינונית. שמים את פירורי הלחם לציפוי בצלחת עמוקה.
  6. נוטלים מהתערובת 2 כפות, משטחים מעט וטובלים משני הצדדים בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מכינים באותו אופן את שאר הלביבות.
  7. מגישים חם, רצוי בליווי שמנת חמוצה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג