עוגת קקאו ותמרים

מהירה וקלה להכנה: עוגת קקאו עסיסית עם קרם שוקולד עשיר, נטולת ביצים ומוצרי חלב. גם מי שאינו טבעוני ישמח לקבל פרוסה

עוגת קקאו ותמרים  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
עוגת קקאו ותמרים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק 25 ס"מ)

 

לתמרים

  • 170 גרם תמרים מגולענים (כ־10 תמרים מזן מג'הול)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים

לעוגה

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית או שמן קוקוס (או כל שמן צמחי אחר)
  • 1/2 כוס רסק תפוחי עץ
  • 1 כף חומץ טבעי 5% או חומץ תפוחים
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (25 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

לקרם

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 3 כפות שמן קוקוס או חלב קוקוס או שמנת צמחית

 

ההכנה

1. התמרים: שמים בקערה את התמרים, הסודה והמים הרותחים ומשהים 20 דקות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. העוגה: מעבירים את התמרים עם הנוזלים למעבד מזון או לממחה ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את השמן, רסק התפוחים, החומץ והסוכר החום ומעבדים לעיסה אוורירית. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומעבדים לעיסה אחידה.

4. יוצקים לתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

5. הקרם: שמים את כל מרכיביו בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שמתקבל קרם חלק. מצננים מעט. מורחים על העוגה ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קלה
  • איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר או עד חודש במקפיא

 

  (צילום: זיו שדה)
    (צילום: זיו שדה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג