מרק כתום ללא בישול

טבעוני, מהיר ופשוט להכנה: מרק גזר במרקם חלק וקרמי, שמגישים עם "קרוטונים" או "אטריות" עשויים מירקות

דפנה אמון

|

10.11.16 | 08:27

מרק כתום (צילום: זוהר רון)
מרק כתום (צילום: זוהר רון)

מרק מהיר פשוט להכנה, מלא חיים ובעל גוון מהפנט. אפשר ליהנות מהמרק במרקמו החלק או להוסיף מגוון תוספות מעניינות, כמו "קרוטונים" עשויים מירקות בחיתוכים שונים. מומלץ להגיש אותו ממש בסמוך לטחינתו.

 

המרכיבים

למרק

  • 500 מ"ל מיץ גזר טרי
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 תמר, מגולען
  • 1/2 אבוקדו
  • 1 כפית עלי תימין טרי

 

תוספות "קרוטונים" (לבחירה אחת או יותר)

  • אטריות דקיקות מקישואים חיים (יוצרים באמצעות ספיר ולייזר)
  • קוביות פלפל-מתוק
  • קוביות מלפפונים
  • אצות-ים עם טעם עדין (דולסה, ווקאמה, נורי)
  • גרעיני תירס צעיר חי
  • ז'וליאנים של גזר
  • אפונה טרייה
  • שמיר קצוץ
  • בצל-ירוק קצוץ

 

ההכנה

 

1. מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המרק ומפעילים על עוצמה גבוה עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

2. ההגשה: מוזגים את המרק לקערות הגשה, ולצדן צלחת עם התוספות לבחירה.

 

  • דפנה אמון – מומחית לרו-פוד ובריאות טבעית תנחה סדנה בכנס "אוכלים בריא 8" ב 17-18 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים. המשתתפים ילמדו להכין שפע של מנות משביעות (לאפה ים-תיכונית במילוי כל טוב, ראפים, לזניה, סושי ועוד)

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד