לחם גריסים ובירה

מאפה ביתי שדורש קצת השקעה - אבל שווה כל רגע: לחם כפרי ועשיר, עם קמח מלא וגריסים, מעולה להכנת כריכים משביעים או לצד מרק מהביל

יפתח ברקת

|

01.11.16 | 09:37

לחם גריסים ובירה (צילום: יפית בשבקין )
לחם גריסים ובירה (צילום: יפית בשבקין )
לחם כפרי בעל מירקם עשיר. מעולה להכנת כריכים משביעים ומספקים.

 

 

המרכיבים :

(3 כיכרות של 750 גרם)

 

  • 200 גרם גריסים
  • 3 כפות שמן זית
  • 930 גרם קמח מלא
  • 400 גרם מים
  • 350 גרם בירה
  • 12 גרם שמרים טריים
  • 18 גרם מלח ים אטלנטי

 

ההכנה:

  1. שמים את הגריסים במסננת ושוטפים במים זורמים. מנערים היטב.
  2. מרתיחים בסיר גדול הרבה מים, ומבשלים את הגריסים ללא מכסה כ-25-15 דקות עד שהם אל דנטה. מסננים ומנערים את כל עודפי המים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. מכסים ומניחים לצינון.
  3. מערבבים בקערת לישה את המים, הבירה והשמרים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים ל-20 דקות.
  4. לשים שוב את הבצק עד שהוא גמיש וחזק. מכסים ומניחים ל-10 דקות. מוסיפים לבצק את המלח והגריסים ולשים. מכסים ומניחים להתפחה כ-45 דקות עד שעה.
  5. מקמחים את משטח העבודה קלות, משטחים את הבצק ומקפלים אותו בעדינות. מחזירים לקערה לסיום התפיחה כשעה עד שעה וחצי.
  6. מחממים את התנור ל-230 מעלות עם אבן אפייה (אם יש) ותבנית עם מים בתחתית התנור (מתחת לאבן).
  7. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מעצבים לכדורים. מכסים ל-10 דקות.
  8. מעצבים את הכדורים לכיכרות עגולים ומתוחי פנים, מכסים שוב ומניחים לתפיחה אחרונה של חצי שעה.
  9. משמנים קלות את התבנית, וזורים קמח תירס גס או סולת. אופים כ-18 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות. מוציאים את תבנית האדים מהתנור, ואופים עוד כ-20-15 דקות עד שכמקישים על תחתית הכיכר מתקבל צליל חד וחלול. מעבירים את הכיכרות לצינון על רשת מוגבהת.

 

  • יפתח ברקת ינחה סדנא לאפיית לחמי שיאור ולחמים בריאים מחומרים טבעיים בלבד בכנס "אוכלים בריא 8" בתאריכים 17-18 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד