הושענא קצת שונה: כרוב
ממולא עם תיבול מיוחד

גרסה קצת אחרת למאכל של הושענא רבה: ילנה ויינברג מחדשת את המנה עם תיבול של בהרט, כמון וזרעי כוסברה

ילנה ויינברג

|

22.10.16 | 21:45

כרוב ממולא עם תיבול מיוחד (צילום: ילנה ויינברג)
כרוב ממולא עם תיבול מיוחד (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

כ-15 יחידות

 

  • 1 כרוב בינוני
  • 2 בצלים גדולים
  • שמן לטיגון
  • 2 כפיות שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות בהרט
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 400 גרם (2/3 1 כוסות) עגבניות מרוסקות
  • 800 גרם בשר טחון (רצוי עם הרבה שומן)

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מוציאים את ליבת הכרוב בעזרת סכין ומניחים אותו במים הרותחים כשהבסיס פונה כלפי מטה. מבשלים כרבע שעה, מוציאים ומניחים להתקרר.
  2. קוצצים את הבצלים. מחממים שמן במחבת ומטגנים אותם על אש נמוכה כחצי שעה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים כפית פלפל שחור, כפית מלח, כפית כמון, כפית בהרט ו-1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים. מורידים את מהאש ומניחים לבצל להתקרר.
  3. מפרידים בזהירות את עלי הכרוב ומסירים את החלק הבולט שהיה מחובר לגבעול, כדי להקל על הגלגול. קוצצים את החלקים שהסרנו, וכן את העלים הקטנים או הפגומים שאינם מתאימים למילוי.
  4. שמים בסיר שטוח ורחב את העגבניות המרוסקות, 1/2 1 כוסות מים רותחים ואת יתרת התבלינים. מערבבים ומבשלים על אש קטנה.
  5. בינתיים מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל וחלק מעלי הכרוב הקצוצים ששמרנו בצד. ממלאים את העלים בתערובת הבשר.
  6. מורידים את הסיר מהכיריים. מניחים בתחתית הסיר את שארית הכרוב ומסדרים מעל בצפיפות את הכרוב הממולא. מניחים על הממולאים צלחת, כדי שלא יצופו. מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג