צילום: שי יחזקאל

בלי לחץ: מזון להפחתת לחץ הדם

סובלים מיתר לחץ דם? תרד, קקאו, יוגורט ועוד מזונות שכדאי לשלב בתפריט

יפה שיר-רז

|

25.09.16 | 09:34

מורידים לחץ: סידן, אשלגן, ויטמין C, אבץ, מגנזיום, פלבנואידים ואומגה 3 (צילום: Shutterstock)
מורידים לחץ: סידן, אשלגן, ויטמין C, אבץ, מגנזיום, פלבנואידים ואומגה 3 (צילום: Shutterstock)

1. יוגורט

למה: בגלל הסידן

הסידן שמכיל היוגורט פועל לאיזון לחץ הדם דרך הגברת הפרשת הנתרן בשתן. מחקרים מראים שצריכת סידן גבוהה יכולה להפחית משמעותית את לחץ הדם גם אצל אנשים בריאים וגם אצל מי שסובל מיתר לחץ דם.

כמה: גביע או שניים מדי יום.

 

 

2. רסק עגבניות

למה: בגלל האשלגן

מחקרים מצאו שאנשים שתזונתם עשירה באשלגן הם בעלי לחץ דם נמוך יחסית.

כמה: הוסיפו לבישול כוס רסק עגבניות לפחות שלוש פעמים בשבוע.

 

 

3. פלפל אדום

למה: בגלל ויטמין C

מחקרים מראים שלחץ הדם של אנשים הצורכים כמויות גבוהות מאוד של ויטמין C נמוך יותר בהשוואה לאלה שהתפריט שלהם כולל כמויות מועטות יותר של ויטמין C.

כמה: שני פלפלים ביום.

 

 

4. גרעיני דלעת

למה: בגלל האבץ

צריכת רמות נמוכות של אבץ, בשילוב צריכת רמות גבוהות של נחושת, מהוות גורם סיכון בלתי תלוי ליתר לחץ דם והתקפי לב.

כמה: 20 גרם גרעיני דלעת ביום.

 

5. תרד

למה: בגלל מגנזיום

המגנזיום חיוני לתפקוד האנדותל (השכבה הפנימית של כלי הדם). ממחקרים עולה שכ-30% מהאנשים הסובלים מיתר לחץ דם, צורכים כמויות לא מספיקות של מגנזיום.

כמה: שלוש כוסות תרד מבושל ביום.

 

6. קקאו

למה: בגלל הפלבנואידים

נוגדי החמצון האלה משפרים את מצב כלי הדם ומפחיתים את לחץ הדם. מחקרים מצביעים על יחס הפוך בין צריכת קקאו לבין לחץ הדם והתמותה ממחלות לב וכלי דם.

כמה: כוס-שתיים מדי יום.

 

 

7. סלמון

למה: בגלל אומגה 3

חומצות שומן מסוג אומגה 3 ידועות בתרומתן ללב ולכלי הדם. מחקרים מראים שבשילוב עם תזונה להפחתת המשקל, הן מצליחות גם להפחית את לחץ הדם.

כמה: מנת דג (כ-150 גרם) שלוש פעמים בשבוע.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד