לשנה מלאה בכל טוב: שלוש
תוספות ממולאות לשולחן החג

תנו כבוד לתוספות: לא עוד פירה ואורז משודרגים - נסו במקומם שכבות תפוחי אדמה ופטריות, טבעות בצל עם מילוי בשר או כדורי דפי אורז שמצפינים שלל ירקות

אינס שילת ינאי

|

24.09.16 | 22:35

שכבות של תפוחי אדמה ופטריות (צילום: אפיק גבאי)
שכבות של תפוחי אדמה ופטריות (צילום: אפיק גבאי)

שכבות של תפוחי אדמה ופטריות

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים עגולים ככל האפשר, קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 6 פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן קנולה (רצוי בתרסיס)

 

אופן ההכנה
  1. חותכים את תפוחי האדמה במנדולינה או בסכין לפרוסות דקות ככל האפשר.
  2. ממלאים קערה גדולה במים רותחים ומוסיפים כף מלח. מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה, משרים כרבע שעה ומסננים היטב (ההשריה מרככת את תפוחי האדמה, כך שיהיה נוח יותר לעבוד אתם).
  3. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל והפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים מסיליקון, או מרפדים במנז'טים תבנית שקעים רגילה.
  5. מרפדים ב-3-2 פרוסות תפוחי אדמה את התחתית של 6 שקעים. מניחים מעל מתערובת הפטריות ומכסים בכמה פרוסות של תפוחי אדמה. שמים מעל כמות נוספת של פטריות ומכסים בכמה פרוסות תפוחי אדמה קטנות.
  6. מרססים את המאפים בתרסיס שמן, או מברישים במעט שמן. אופים כ-40 דקות.

 

איך מכינים מראש?
  • אפשר להכין את המנה יום מראש. לפני ההגשה מחממים אותה, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-150 מעלות.

 

טבעות בצל ממולאות בשר ופירות יבשים (צילום: אפיק גבאי)
    טבעות בצל ממולאות בשר ופירות יבשים(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    טבעות בצל ממולאות בשר ופירות יבשים

     

    מרכיבים

    20-15 ממולאים

     

    • 5 בצלים בינוניים-גדולים
    • 200 גרם פירות יבשים (משמשים, שזיפים וצימוקים), שלמים

     

    למלית
    • 500 גרם בשר בקר או עוף טחון
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כפית כמון טחון
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות פירורי לחם

     

    לטיגון טבעות הבצל
    • שמן קנולה
    • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן

     

    לרוטב
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 1/4 כוס מים
    • 3 כפות דבש
    • 1 כפית חרדל
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • 1/4 כפית כורכום טחון

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. חותכים את הבצלים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. מפרקים מהפרוסות את 20 הטבעות הגדולות ביותר ושומרים בצד.
    3. קוצצים את הפרוסות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
    4. ממלאים במלית את טבעות הבצל ששמרנו בצד.
    5. מחממים שמן במחבת.
    6. טובלים את הטבעות הממולאות בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים כ-4 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
    7. מסדרים את טבעות הבצל בתבנית ומפזרים ביניהן את הפירות היבשים.
    8. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על טבעות הבצל.
    9. אופים 40-30 דקות, ללא כיסוי, עד שהרוטב מצטמצם.

     

    איך מכינים מראש?
    • אפשר להכין את המנה בשלמותה יום מראש. לפני ההגשה מחממים אותה, עם כיסוי, בתנור שחומם ל-150 מעלות. אפשרות נוספת היא להכין רק את הבצלים המטוגנים יום מראש, ולשמור אותם במקרר לאחר הטיגון. לפני ההגשה מוסיפים להם את הפירות היבשים והרוטב ואופים כמצוין במתכון.

     

    כדורי דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים עם רוטב חריף (צילום: אפיק גבאי)
      כדורי דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים עם רוטב חריף(צילום: אפיק גבאי)

       

      כדורי דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים עם רוטב חריף

       

      מרכיבים

      כ-8 מנות

       

      • שמן להקפצת הירקות
      • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקיקות
      • 1/2 כרוב, חתוך לרצועות דקיקות
      • 4 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות
      • 6 פטריות טריות, פרוסות דק
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
      • 1 חבילה דפי אורז גדולים
      • תרסיס שמן

       

      לרוטב
      • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
      • 2 כפיות אבקת צ'ילי חריף
      • 2 כפיות חמאת בוטנים
      • 2 כפיות שמן שומשום
      • אפשרות: מעט כוסברה

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה.
      2. מקפיצים את כל הירקות ואת השום 5-4 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את רוטב הסויה והג'ינג'ר הטחון, מערבבים ומצננים.
      3. מרססים מגש במעט שמן.
      4. טובלים דף אורז בקערה עמוקה עם מים, עד שהוא מתרכך. מרפדים בו כלי עגול קטן (למשל, קערית קטנה או כוס), כך שקצותיו בולטים החוצה.
      5. ממלאים את דף האורז בירקות, סוגרים אותו באמצעות השוליים שבולטים החוצה ומהדקים. מניחים במגש, כשהסגירה פונה כלפי מטה.
      6. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי האורז, עד לגמר המילוי.
      7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הדפים הממולאים.

       

      איך מכינים מראש?
      • אפשר לשמור את הדפים הממולאים במקרר, כשהם מכוסים בניילון נצמד. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד