עוגת בננה טבעונית עם תמרים ואגוזי פקאן (צילום: אסף אמברם)
מתכון של הקונדיטורית מעין קאופמן מרשת מאפיות ג'ייקובס.
מרכיבים
3 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בקוטר 26 ס"מ
- 8 בננות בשלות
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר דמררה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כוס תמרי מג'הול, קצוצים גס ומקומחים קלות (אפשר להחליף חצי מהכמות בשוקולד צ'יפס)
- לקישוט: אגוזי פקאן לא קלויים
- אפשרות לזיגוג: סירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מועכים את הבננות עם סירופ המייפל למרקם גס.
- מוסיפים את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, רסק התפוחים, תמצית הווניל והשמן. טורפים היטב, עד שהתערובת מתבהרת מעט והסוכר נמס.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ובעזרת לקקן מקפלים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.
- מחלקים את התערובת בין התבניות ומקשטים באגוזי פקאן.
- אופים כ-35 דקות (עבור תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (לתבנית עגולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אם רוצים, מרטיבים את העוגה בעודה חמה בסירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים. מצננים ומגישים.