עוגת בננה טבעונית
עם תמרים ואגוזי פקאן

גם לטבעונים מגיע ליהנות בראש השנה: עוגה עסיסית ומתובלת בלי ביצים ובלי דבש

מערכת Xnet

|

21.09.16 | 23:08

עוגת בננה טבעונית עם תמרים ואגוזי פקאן (צילום: אסף אמברם)
עוגת בננה טבעונית עם תמרים ואגוזי פקאן (צילום: אסף אמברם)

מתכון של הקונדיטורית מעין קאופמן מרשת מאפיות ג'ייקובס.

 

מרכיבים

3 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בקוטר 26 ס"מ

 

  • 8 בננות בשלות
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר דמררה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס תמרי מג'הול, קצוצים גס ומקומחים קלות (אפשר להחליף חצי מהכמות בשוקולד צ'יפס)
  • לקישוט: אגוזי פקאן לא קלויים
  • אפשרות לזיגוג: סירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מועכים את הבננות עם סירופ המייפל למרקם גס.
  3. מוסיפים את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, רסק התפוחים, תמצית הווניל והשמן. טורפים היטב, עד שהתערובת מתבהרת מעט והסוכר נמס.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ובעזרת לקקן מקפלים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.
  6. מחלקים את התערובת בין התבניות ומקשטים באגוזי פקאן.
  7. אופים כ-35 דקות (עבור תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (לתבנית עגולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. אם רוצים, מרטיבים את העוגה בעודה חמה בסירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים. מצננים ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג