חיתוכיות דבש ושומשום

מערבבים, אורזים ושולחים לבית הספר (או לעבודה) חטיף ביתי ובריא לרגע של הפסקה מתוקה

חיתוכיות דבש ושומשום (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
חיתוכיות דבש ושומשום (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

 (לתבנית 30x30 ס"מ)

  • 4 כוסות (600 גרם) שומשום מלא או רגיל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כוס אגוזים, קצוצים גס
  • 4 כפות אבקת קקאו (או 4 כפות קמח נוספות)
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (240 גרם) דבש
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס שמן קנולה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את השומשום, הקמח, האגוזים, הקקאו והמלח. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, הדבש, הסוכר והשמן. יוצקים לקערת השומשום ומערבבים לעיסה אחידה.

3. משטחים בתבנית ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי.

4. חותכים לריבועים או מלבנים ומגישים (או אורזים ושולחים לבית הספר).

 

  • זמן הכנה: כ־30 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר. עד חודש, במקפיא.

 

  (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג