צילום: שי יחזקאל

פול גז בניוטרל: נקרעים באימונים אבל לא רואים תוצאות?

אם כבר לבשתם בגדי ספורט, שילמתם למכון והגעתם לשיעור - לפחות תימנעו מכל הטעויות הקטנות, שמקלקלות לכם את ההישגים הגדולים

אם בחרתם בשיעור רק בגלל מספר הקלוריות הנשרפות בו - תתייאשו מהר מאוד. הקפידו ללכת לשיעור שאתם נהנים בו, וכך תוכלו להתמיד (צילום: shutterstock)
אם בחרתם בשיעור רק בגלל מספר הקלוריות הנשרפות בו - תתייאשו מהר מאוד. הקפידו ללכת לשיעור שאתם נהנים בו, וכך תוכלו להתמיד (צילום: shutterstock)

1. מפספסים את החימום

פעילות גופנית בדופק בינוני-גבוה ללא חימום השרירים יכולה להסתיים במקרה הגרוע בשרירים תפוסים, ובמקרה היותר גרוע - בפציעות. היכנסו לשיעור בזמן.

 

2. בוחרים בשיעור שסיפרו לכם שהוא "שורף יותר קלוריות"

אם בחרתם בשיעור רק בגלל מספר הקלוריות הנשרפות בו - תתייאשו מהר מאוד. הקפידו ללכת לשיעור שאתם נהנים בו, וכך תוכלו להתמיד. שריפת הקלוריות תלויה בכם, לא בשיעור.

 

3. אוכלים יותר מדי או מעט מדי לפני אימון

אם תגיעו לאימון על בטן ריקה אתם עלולים לסבול מסחרחורת ומירידת לחץ דם. בטן מלאה מדי, לעומת זאת, תגבה מחיר בדמות בחילות, גזים ואי נוחות. הפתרון: ארוחה טובה ומאוזנת ארבע שעות לפני אימון, ובננה או פרוסה עם ריבה בסמוך לאימון.

 

4. מתמקמים בשורות האחרונות

סביר להניח שהמדריך יהיה פחות ערני לליקויים בטכניקה שלכם ושלא תצליחו לעקוב אחרי התנועות שלו כמו שצריך. היפטרו מהביישנות.

 

5. עוצרים כשהשרירים שלכם שורפים

כששרירי הישבן, הירכיים והידיים "שורפים" זה אומר שהם עובדים קשה. צריך להיות ערניים לכאבים חדים ובלתי נסבלים, אבל כשמדובר בשריר שפשוט עובד – המשיכו לעבוד.

 

6. מתעלמים מכאב באזורים בעייתיים

אם כואב לכם בצוואר, בגב התחתון, בשורש כף היד או הרגל – עצרו ובקשו מהמדריך להתאים לכם דרגת קושי קלה יותר. התעלמות מהכאב תחשוף אתכם לפציעות, שברי מאמץ והתכווצויות שרירים.

 

7. עוצרים באמצע אימון כדי לצאת לשירותים, לשתות או לענות לטלפון

אימון ממוצע נמשך 45-60 דקות. זה בהחלט זמן שניתן לעמוד בו בלי ההסחות שנמנו כאן. הורדת הדופק בבת אחת וניסיון לחזור חזרה לקבוצה תאט אתכם ותפחית את אפקטיביות האימון.

 

ואת הטעויות בספירת קלוריות אתם מכירים?

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד