שטרודל עם ריקוטה ודובדבנים (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים (1 רולדה)
- 4 עלי פילו, מופרדים
- 30 גרם חמאה, מומסת
- 1/4 כוס אגוזים טחונים דק
למלית
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 1/2 1 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
- 5 כפות (50 גרם) אבקת פודינג וניל
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 250 גרם דובדבנים, מגולענים (אפשר קפואים ומופשרים או משומרים ומסוננים)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים אותו בחמאה, מפזרים מעט מהאגוזים ומכסים בעלה פילו נוסף. ממשיכים להכין כך את שאר העלים. את העלה האחרון, העליון, משאירים נקי.
3. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה, פרט לדובדבנים. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים קלות.
4. מורחים את המלית על השליש התחתון של עלה הפילו העליון ומגלגלים לרולדה הדוקה. מניחים בתבנית. מברישים בחמאה.
5. בסכין חדה מסמנים פרוסות ברוחב 3-2 ס"מ רק עד למחצית עומק הגליל. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מצננים, פורסים עד הסוף ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 5 ימים במקרר