גרנולה ביתית בטעם אספרסו-וניל

החלטתם (ובצדק!) להכין בעצמכם את הגרנולה שלכם? עשו כמו אורלי חרמש והפכו אותה לאפקטיבית במיוחד בבוקר עם תוספת של קפה

אורלי חרמש

|

17.07.16 | 22:26

גרנולה ביתית בטעם אספרסו-וניל (צילום: אורלי חרמש)
גרנולה ביתית בטעם אספרסו-וניל (צילום: אורלי חרמש)
כשאנחנו קונים גרנולה אנו חושבים שמדובר במשהו בריא – אבל לא תמיד זה המצב: פעמים רבות מדובר במוצר עמוס בסוכר או בכל מיני צבעי מאכל וסירופים. לכן, כבר כמה שנים שאני מכינה גרנולה בבית. כך אני שולטת במרכיבים שנכנסים לגרנולה, וגם יכולה לגוון אותה עם תוספות מעניינות.

 

הפעם החלטתי לחזק את הגרנולה שלי והוספתי לה מעט אבקת אספרסו, שמעניקה טעם מיוחד – וגם וניל, שהמתיקות שלו מאזנת את מרירות הקפה.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar

 

מרכיבים

צנצנת גדולה

 

  • 3 כוסות שיבולת שועל שלמה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן, מלך או לוז, קצוצים גס
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס זרעי חמנייה או דלעת
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1/2 כוס דבש, סירופ מייפל או סירופ אגבה
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כפית גדושה אבקת אספרסו
  • אפשרות: 1/2 כוס צימוקים או חמוציות

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה גדולה את שיבולת השועל, האגוזים, הקוקוס, השומשום, השקדים והזרעים, ומערבבים.
  3. שמים בסיר קטן את שמן הקוקוס, הדבש (או הסירופ), הווניל, המלח, הסוכר והאספרסו. מחממים על אש קטנה עד שמתקבל סירופ אחיד.
  4. יוצקים את הסירופ לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
  5. מפזרים את הגרנולה בתבנית בשכבה אחידה. אופים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרנולה מזהיבה ומתייבשת.
  6. מצננים לחלוטין ורק אז מעבירים לצנצנת אטומה (אם רוצים, אפשר להוסיף לגרנולה צימוקים או חמוציות לפני שמעבירים אותה לצנצנת).

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג