צ'יפס ארטישוק (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
- 1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות
- שמן לטיגון עמוק
- מלח גס
אופן ההכנה
- מפשירים את תחתיות הארטישוק, שוטפים במים, סוחטים בעדינות ומייבשים במגבת נייר.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עם תחתית עבה. בודקים אם השמן מספיק חם: כשטובלים בו כף עץ, צריכות להופיע סביבה בועות קטנות.
- בזמן שהשמן מתחמם חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות דקות ומכינים ליד הסיר צלחת מרופדת במגבות נייר.
- מכניסים חלק מהפרוסות לסיר ומטגנים אותן כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. כדאי להפוך אותן באמצע הטיגון (כדי שהצ'יפס יהיה פריך חשוב לא לטגן יותר מדי פרוסות ביחד, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן).
- מוציאים את הצ'יפס לצלחת המרופדת במגבות נייר ומטגנים באותו אופן את שאר פרוסות הארטישוק.
- מתבלים במלח ומגישים.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג Simply Gourmet