צ'יפס ארטישוק

מי אמר שצ'יפס עושים רק מתפו"א? ילנה ויינברג טיגנה פרוסות של לבבות ארטישוק - וקיבלה חטיפים רכים מבפנים ופריכים מבחוץ שקשה להפסיק לאכול

ילנה ויינברג

|

13.07.16 | 22:44

צ'יפס ארטישוק (צילום: ילנה ויינברג)
צ'יפס ארטישוק (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

  • 1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מפשירים את תחתיות הארטישוק, שוטפים במים, סוחטים בעדינות ומייבשים במגבת נייר.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עם תחתית עבה. בודקים אם השמן מספיק חם: כשטובלים בו כף עץ, צריכות להופיע סביבה בועות קטנות.
  3. בזמן שהשמן מתחמם חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות דקות ומכינים ליד הסיר צלחת מרופדת במגבות נייר.
  4. מכניסים חלק מהפרוסות לסיר ומטגנים אותן כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. כדאי להפוך אותן באמצע הטיגון (כדי שהצ'יפס יהיה פריך חשוב לא לטגן יותר מדי פרוסות ביחד, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן).
  5. מוציאים את הצ'יפס לצלחת המרופדת במגבות נייר ומטגנים באותו אופן את שאר פרוסות הארטישוק.
  6. מתבלים במלח ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד