קולקציית הביכורים שלי:
לביא אופיר כבר מלביש את נינט

הוא רקדן לשעבר וכוריאוגרף בהווה, צייר שעובר כעת מיצירות על בדי קנבס מתוחים לבגדים ואביזרי אופנה עם איורים ייחודיים בעבודת יד. הצצנו לעולמו הפסיכדלי

איתי יעקב

|

09.06.16 | 14:52

"בציור אני רואה את התמונה הכללית והמוצר המוגמר, אבל בשלב העבודה אתה רואה רק קווים ואחר כך אבקה, והכול מתערבב בטרנס של העשייה". עיצובים של לביא אופיר (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)
"בציור אני רואה את התמונה הכללית והמוצר המוגמר, אבל בשלב העבודה אתה רואה רק קווים ואחר כך אבקה, והכול מתערבב בטרנס של העשייה". עיצובים של לביא אופיר (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)

הסטודיו של האמן והמעצב לביא אופיר, שנמצא בסלון דירתו במרכז תל אביב, מזמין את המבקר להישאב אל תוך מערה פסיכדלית. את הקירות מעטרים ציוריו של אופיר – חלקם עמוסים בדימויים של חיות כמו ינשופים, עופרים ופילים, אחרים מציגים דיוקנאות של דמויות דתיות או של נשים משבט ארוכות הצוואר. את כולם מאחדות צבעוניות מוזהבת על רקע בד קנבס שחור, וטכניקה המורכבת מקווים-קווים שיצרו את הדימוי בטרנס של עשייה.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

"בעקבותיה כבר הגיעה לקוחה נוספת והזמינה חולצה דומה". נינט בחולצה של לביא אופיר (צילום: אסקף)
    "בעקבותיה כבר הגיעה לקוחה נוספת והזמינה חולצה דומה". נינט בחולצה של לביא אופיר(צילום: אסקף)

     

    אופיר, 37, רקדן לשעבר וכוריאוגרף בהווה, העתיק בחודשים האחרונים את עשייתו מבדי קנבס לעורות ולבדי כותנה. בימים אלו הוא משיק קולקציית ביכורים ייחודית של פריטי לבוש ואביזרים, שבולטת בנוף האופנה המקומי בזכות טכניקת ציור ייחודית בעבודת יד על כל אחד מן הפריטים. אפילו נינט כבר אימצה חולצה בעיצובו וזכתה למחמאות, כשלבשה אותה לאירוע אופנה בחודש שעבר. "נינט הגיעה אליי דרך חברים משותפים, לאחר שראתה כמה דברים שלי", מספר אופיר על חולצת הפרפר השחורה עם הציור הזהוב שהכין במיוחד עבור טייב. "בעקבותיה כבר הגיעה לקוחה נוספת והזמינה חולצה דומה".

     

    מדו-ממד לתלת-ממד (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)
      מדו-ממד לתלת-ממד(צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)

       

      הוא נולד וגדל בירושלים, ומספר שכבר בילדותו נמשך לשני תחומים עיקריים: ציור וריקוד. לאחר לימודים באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, רקד בלהקת המחול הקיבוצית, בלהקת המחול של עידו תדמור ובמופע One של ריטה, שהוצג בקיץ 2006 במהלך מלחמת לבנון השנייה. בתום אותה תקופה עזב לברלין, שם המשיך לרקוד באופרה הגרמנית ויצר הפקות עצמאיות ותערוכות ציור. בשנת 2010 שב לישראל והחל לצייר באופן קבוע, כמו גם לעבוד ככוריאוגרף. בין היתר, יצר את הכוריאוגרפיה להפקה "לה רונדינה" באופרה הישראלית.

       

      "בשנים האחרונות הפסקתי לרקוד. בעבר גם תחזקתי קבוצת יוצרים, אך קשה מאוד לממן דבר כזה ולמלא אולמות בישראל". לביא אופיר (צילום: מתוך האלבום הפרטי)
        "בשנים האחרונות הפסקתי לרקוד. בעבר גם תחזקתי קבוצת יוצרים, אך קשה מאוד לממן דבר כזה ולמלא אולמות בישראל". לביא אופיר(צילום: מתוך האלבום הפרטי)

         

        "בשנים האחרונות הפסקתי לרקוד. בעבר גם תחזקתי קבוצת יוצרים, אך קשה מאוד לממן דבר כזה ולמלא אולמות בישראל", אומר אופיר. "סצנת המחול בישראל מסובסדת, וזה תחום קשה מאוד. אני רואה עמיתים שלי חיים מהיד לפה. אם אתה לא עידו תדמור או להקת בת שבע – קשה מאוד לשרוד במחול".

         

        "כרגע אני מוציא 'פיסים' מיוחדים שבא לי לעשות, ובעתיד אני מקווה שהמותג יתפתח לקולקציות עונתיות" (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)
          "כרגע אני מוציא 'פיסים' מיוחדים שבא לי לעשות, ובעתיד אני מקווה שהמותג יתפתח לקולקציות עונתיות"(צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)

           

          לדבריו, החוט המקשר בין שתי תשוקותיו עובר בהסתכלות פנימה והחוצה בכל שלב בעבודה. "בריקוד יש חוקים ויש גם משטור של הגוף, אבל כשאתה רוקד הגוף משוחרר כולו", הוא אומר. "אתה כל הזמן מודד את עצמך פנימה והחוצה: איך הגוף שלי? עד כמה הוא גמיש? וגם בציור, אני רואה את התמונה הכללית והמוצר המוגמר, אבל בשלב העבודה אתה רואה רק קווים ואחר כך אבקה, והכול מתערבב בטרנס של העשייה".

           

           (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)

             

            עיצובי האופנה של אופיר כוללים חולצות טי שחורות לנשים ולגברים עם ציור בצבע אקרילי לטקסטיל, תיקי קלאץ' עשויים עורות בקר, טופים ובעתיד גם שמלות ערב, שלביא מכוון לאירועי השטיח האדום. בניגוד לציורים הדו-ממדיים, העבודה על מוצרים תלת-ממדיים הצריכה ממנו חשיבה מחודשת על אופי הציור. לדבריו, סדרת העבודות הבאה תורכב מציורים צבעוניים שעדיין שומרים על אותו סגנון, כפי שניתן לראות בסקיצות התלויות על קירות הסטודיו.

             

             (צילום: עמית שלומוביץ לסדנה של רון קדמי)

               

              על אף שהוא רואה בעיסוקו החדש את עבודתו המרכזית, אופיר מתרחק מהגדרות ומתייחס לעיצוביו כמעין המשך לאמנות שלו. "אני לא מגדיר את עצמי כמעצב אופנה ולכן אני לא מגדיר את הפריטים כקולקציה, כי אז יש ציפייה למשהו תבניתי ולהוציא קולקציה כל עונה", הוא מסביר. "כרגע אני מוציא 'פיסים' מיוחדים שבא לי לעשות, ובעתיד אני מקווה שהמותג יתפתח לקולקציות עונתיות".

               

              מחירים: טי שירטס, 800-450 שקל; תיקים, 1,500 שקל; חולצות וטוניקות, 2,500-1,500 שקל. להשיג בטל' 052-8324583.

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד