מוותרים על הבצקים: שני נשנושים חגיגיים ודלים בפחמימות לשבועות

איך אפשר לפתוח שולחן חג גם בלי להרוס את הדיאטה? עם שני מתכונים לחטיפים בריאים: מקלוני קישואים בצפתית וסלמון וגבינת עזים על מצע סלק

ליאורה חוברה

|

07.06.16 | 09:51

מקלוני קישואים בצפתית ועשבי תיבול (צילום: עודד חוברה)
מקלוני קישואים בצפתית ועשבי תיבול (צילום: עודד חוברה)
  (צילום: עודד חוברה)

 שמירה על הדיאטה במהלך חג כמו שבועות היא לא עניין פשוט, בוודאי אם אתם חובבי מאפים וגבינות. איך בכל זאת אפשר להתענג על מאכלי החג בלי נקיפות מצפון? הנה שני מתכונים שהם גם חגיגיים ומרשימים וגם דיאטטיים ודלים בפחמימות.  

 

 

מקלוני קישואים בצפתית ועשבי תיבול

נשנוש טעים ובריא שמשלב קישוא מלא בכלורופיל עם צפתית עשירה בסידן. מתאים לאירוח או לנשנוש בין הארוחות.

 

החומרים

(6 מנות, 55 קלוריות למנה)

 

  • 4 קישואים חתוכים לאורך לרבעים ( אם הקישואים גדולים, אפשר לחתוך כל רצועה לשתיים)
  • 200 גרם גבינה צפתית 5% מגורדת ( אפשר גם צפתית ללא מלח)
  • 1/2 כפית רוזמרין מיובש טחון
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש טחון
  • 1/2 כפית טימין מיובש טחון
  • או במקום כל אלה - כפית וחצי זעתר או כל תערובת אחרת של עשבי תיבול מיובשים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית מאיכות טובה
  • ניתן להוסיף גם מעט מלח גס (לא חובה למי שרוצה לחסוך במלח)

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180מעלות.
  2. מערבבים את השמן עם עשבי התיבול והמלח. מוסיפים את הגבינה ומערבבים שוב.
  3. מסדרים את מקלוני הקישואים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  4. מפזרים מעל את תערובת הגבינה ועשבי התיבול.
  5. אופים 20-30 דקות עד שהגבינה מזהיבה והקישואים מתרככים אךך נשארים מעט קשים.
  6. מגישים חם או קר. המנה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

 

סלמון וגבינת עיזים על מצע סלק

מנה ראשונה, מהודרת מאוד בטאץ' צרפתי, קלה להכנה, טעימה ובריאה.

 

 

החומרים

(6 מנות, 120 קלוריות למנה)

 

  • 1 סלק גדול מבושל (אפשר מאריזת ואקום)
  • 1 גליל גבינת עיזים  9% שומן
  • 120 גרם סלמון מעושן, מחולק ל-6 פיסות
  • עלי חסה – מומלץ סלנובה או מסולסלת
  • מעט שמיר לקישוט

לרוטב:

  • 3 כפיות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות חרדל משובח
  • 1 כף סירופ מייפל או סילאן

 

ההכנה

מכיוון שיש להרכיב את המנה כשהאורחים כבר יושבים אל השולחן, מכינים את כל החומרים מראש:

  1. משקשקים את כל מרכיבי הרוטב בשייקר או בצנצנת זכוכית אטומה.
  2. חותכים את גליל גבינת העיזים ל – 6 פרוסות. בתבנית אפיה מרופדת מסדרים את עיגולי גבינת העיזים.
  3. בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, אופים את גבינת העיזים כ-10 דקות עד להזהבה קלה.
  4. בינתיים פורסים את הסלק ל-6 פרוסות עבות ( יש להשתמש בפרוסות שקוטרן גדול מקוטר עיגול גבינת העיזים).
  5. מניחים על כל צלחת עיגול סלק, מעליו עיגול גבינת עיזים ופיסת סלמון ומעל מעט שמיר.
  6. מקשטים בעלה חסה ומזלפים מהרוטב מעל. מגישים מיד.

 

הכנת מתכון לצילום וסטיילינג – אושרה גורביץ

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד