אורז עם גזר, עדשים ופרגיות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
5-4 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 500-400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות קטנות
- 4 גזרים בינוניים מגוררים גס
- 2 כוסות עדשים ירוקות קפואות או 3/4 כוס עדשים שחורות יבשות, מבושלות במים רותחים 30 דקות
- 2 כוסות (400 גרם) אורז לבן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 3 כוסות (780 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.
- מזיזים את הבצל לצדי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהבשר משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את הגזר, ממליחים מעט ומערבבים עם העוף והבצל. מכסים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, הכמון, המלח והפלפל השחור. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות לפני שמגישים.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...