עוגיות פיצוחים

בצק במתיקות עדינה, ציפוי במליחות אגוזית - שילוב מושלם אצלכם בתנור

עוגיות פיצוחים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
עוגיות פיצוחים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים (כ־30 יחידות)

  • 180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 2/3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 כף דבש, או סירופ תירס או גלוקוז
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
  • אפשרות: 1 כף שקדים טחונים
  • לשכבת הפיצוחים
  • 1 ביצה, טרופה
  • 150 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים, קצוצים

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל מרכיבי הבצק (כולל השקדים הטחונים, אם רוצים). מעבדים במהירות נמוכה כ־3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד 3 ימים).

2. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומרפדים 3-2 תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. חותכים או קורצים בו מלבנים בגודל 5X2 ס"מ ומעבירים לתבנית.

4. הציפוי: מברישים את מלבני הבצק בביצה הטרופה, מפזרים את הפיצוחים ומהדקים אותם בעדינות לבצק.

5. אופים 15-12 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל צינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: כשבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד