קרקרים בריאים בציפוי פרג וגרעינים (צילום: כפיר חרבי)
המרכיבים (כ500- גרם עוגיות)
- 2 כוסות 250) גרם) קמח מלא
- 1 כוס 140) גרם) קמח
- 2 כוסות פתיתי שיבולת שועל
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס מים (רצוי מינרלים)
לציפוי
- 1 ביצה, טרופה
- 1/2 כוס פרג
- 1/2 כוס זרעוני שומשום
- 1/4 כוס גרעיני חמניות
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס זרעוני קצח
ההכנה
.1 שמים במכל מעבד המזון את שני סוגי הקמח, שיבולת השועל, השמן, המלח, אבקת האפייה והמים ומעבדים בכמה הפסקות ")פולסים(" רק עד שמתחיל להיווצר בצק. ממשיכים ללוש בידיים עד שמתקבל כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לחצי שעה.
.2 מחממים את התנור לחום גבוה 200) מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
.3 מקמחים משטח עבודה ומוציאים אליו את הבצק. מרדדים לעלה דק בעובי חצי ס"מ וחותכים בסכין חדה לריבועים או למשולשים. מניחים בתבנית.
.4 שמים בקערה את השומשום, גרעיני החמניות, גרעיני הדלעת, הפרג והקצח ומערבבים. מברישים את העוגיות בביצה וזורים מעל מתערובת הגרעינים. אופים 15 דקות, מוציאים, מצננים לגמרי ושומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים.
עוד רעיונות למשלוח מנות בריא יותר: