עוגת פרג ושוקולד

עוגה אלכוהולית, רכה ועסיסית, לחגוג איתה פורים. ומכיוון שאין בה גלוטן, היא תהיה גם להיט בפסח

עוגת השבוע (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
עוגת השבוע (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

פרג טרי מניב עוגה משובחת ופרג ותיק נותן טעם מעופש ואפילו מריר. מומלץ לקנות גרגירי פרג שלמים ולטחון אותם בחנות התבלינים או במטחנה ביתית מתאימה. בכל מקרה (טחון או שלם), מומלץ לאחסן פרג במקפיא.

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 3 כפות ברנדי, או ליקר תפוזים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 ביצים גדולות, טרופות היטב
  • 150 גרם פרג טרי, טחון
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 3 כפות קמח תפו"א
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 

2. שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.

3. מוסיפים לקרם את הברנדי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לקרם חלק.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הפרג, הקקאו, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמלח.

5. מוסיפים את תערובת הפרג לעיסת השוקולד ומערבבים בזריזות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 30–25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (נזהרים מאפיית יתר). מצננים ומגישים. 

 

זמן הכנה: כשעה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

  • כלים: "מלח הארץ", אוסישקין 28 רמת השרון

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד