קציצות הודו ובורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י )
מרכיבים
כ-14 קציצות
- 1/2 כוס בורגול
- 250 גרם בשר הודו טחון
- גזר בינוני מגורד
- בצל קטן מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (אפשר לשלב)
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים פושרים במשך שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה ויוצרים מהעיסה קציצות.
- מניחים את קציצות ההודו בתבנית ומברישים במעט שמן. אופים בתנור 30-25 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...