קציצות הודו ובורגול בתנור

אפרת סיאצ'י מכינה קציצות הודו משביעות במיוחד עם בורגול והמון עשבי תיבול - וכדי שהן בכלל יהיו מושלמות אופה אותן במקום לטגן במחבת

אפרת סיאצ'יפורסם: 06.03.16 23:44
קציצות הודו ובורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י )
קציצות הודו ובורגול בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י )

מרכיבים

כ-14 קציצות

 

  • 1/2 כוס בורגול
  • 250 גרם בשר הודו טחון
  • גזר בינוני מגורד
  • בצל קטן מגורד
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (אפשר לשלב)
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים פושרים במשך שעה. מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ויוצרים מהעיסה קציצות.
  4. מניחים את קציצות ההודו בתבנית ומברישים במעט שמן. אופים בתנור 30-25 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...