עוגת שמן זית ודובדבנים משומרים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 5 ביצים, מופרדות
- 1/8 כפית מלח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
- מיץ מ־1 לימון
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח, מנופה
- 1 כוס דובדבנים משומרים, מסוננים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל או המקציף את החלבונים והמלח ומקציפים לקצף בהיר ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת.
3. שמים באותה קערה (אין צורך לנקות) את החלמונים, הסוכר וקליפת הלימון ומקציפים לקרם בהיר ותפוח.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית והקמח וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
5. יוצקים לתבנית, מפזרים כחצי כוס מהדובדבנים ואופים 10 דקות. מפזרים את חצי הכוס הנותרת של הדובדבנים וממשיכים לאפות כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום